ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των εμπόρων (pics) – Στάση αναμονής ως την Παρασκευή, μετά… Μαξίμου!

DSC 1964
Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Γεωργίου οι πατρινοί έμποροι, έχοντας στο πλευρό τους και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Από τις 6 το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών αλλά και της Ομοσπονδίας όλων των Εμπορικών Συλλόγων (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) με έδρα την Πάτρα, τηρώντας αποστάσεις και ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Εκείνο που ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους οι άνθρωποι του λιανεμπορίου είναι ότι δεν μπορούν να δεχθούν περαιτέρω αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους όταν αυτή μάλιστα δεν συνδυάζεται από την αναλογική οικονομική στήριξη από την πολιτεία, παρά μόνον με… αποζημιώσεις τύπου “ελεημοσύνης”, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

DSC 2051

“Αγοράσαμε εμπόρευμα, χάνουμε και άλλη σεζόν. Δε θέλουμε τα λεφτά τους. Να μας αφήσουν να δουλέψουμε. Αυτό ζητάμε, αυτό απαιτούμε, αυτό δικαιούμαστε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ Γιώργος Βαγενάς χαρακτηρίζοντας “επίδομα ζητιανιάς” το επίδομα που προχθές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι θα δοθεί στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου των κόκκινων περιοχών. «Εγώ θα ντρεπόμουνα να πάρω τέτοια μέτρα», συμπλήρωσε εξηγώντας ότι τα 1000 ευρώ έκτακτου βοηθήματος για κλειστές επιχειρήσεις με έως 5 εργαζόμενους, δηλαδή για επιχειρήσεις που αφορούν το 85% των επιχειρήσεων στην Αχαΐα, δεν θα φτάσουν ούτε για μια μέρα με δεδομένες τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

DSC 2065

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΕΣΠ Κωνσταντίνου Ζαφειρόπουλου ο οποίος εστίασε στο γεγονός ότι ακόμα και η επιστημονική κοινότητα παραδέχεται πως η διασπορά δεν οφείλεται στο λιανεμπόριο αφού μάλιστα τα κρούσματα αυξάνουν δραματικά με κλειστή την αγορά. Οι έμποροι ξεκαθάρισαν ότι δεν θα μεταβούν αύριο στην Αθήνα αλλά θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι την Παρασκευή οπότε θα συνεδριάσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Αυτό που περιμένουν είναι να ανακοινωθεί άνοιγμα μαγαζιών από την Δευτέρα. Αν όχι, θα βρεθούν την επομένη το πρωί μπροστά από το Μαξίμου προκειμένου να παραδώσουν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφισμα διαμαρτυρίας και να τον ενημερώσουν ότι παρά την όποια απαγόρευση εκείνοι θα προχωρήσουν σε άνοιγμα των καταστημάτων τους, σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα του ορίσουν.

You may also like

Comments are closed.