ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπία Οδός: ξεπέρασε το 30% η πρόοδος των έργων στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος

ehbmpneiqd65a76de39b8fe

Σε επίπεδα που ξεπέρασαν το 30% στο τέλος Δεκεμβρίου τρέχει πλέον η πρόοδος στα εργοτάξια για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρα – Πύργος, ως επέκταση της Ολυμπίας Οδού.

Τα έργα σύμφωνα με πληροφορίες τρέχουν με ικανοποιητικές ταχύτητες και σε αυτό βοήθησε ο ήπιος καιρός που υπήρξε μέχρι και τις αρχές του έτους.

Το έργο προχωρά με ασφαλτοστρώσεις πλέον και στα τρία εργοτάξια των ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ και ΑΚΤΩΡ η ωρίμανση των εργασιών είναι περισσότερο εμφανής.

Οι ασφαλτοστρώσεις σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προχωρήσει σε μήκος περίπου 7 χιλιομέτρων στην περιοχή της Αμαλιάδας ενώ και στο πρώτο τμήμα στην Αχαϊα άλλα 3 χιλιόμετρα.

Καθώς έχουμε εισέλθεί στο κρίσιμο 2024 το έργο μπαίνει πλέον στην ώριμη φάση του και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους ένα σημαντικό τμήμα του έργου να έχει φτάσει πολύ κοντά σε επίπεδα παράδοσης στην κυκλοφορία.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του έργου η πρόοδος στα έργα του Πάτρα-Πύργος έχουν ξεπεράσει το φράγμα του 30% από το 25% που ήταν τον περασμένο Οκτώβριο και μέχρι σήμερα το έργο προχωρά χωρίς σημαντικά θέματα.

Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι πως μέχρι τον Ιούλιο να φτάσει το  55% και πως ενδέχεται να πιάσει και το 85% μέχρι το τέλος του έτους. Πιο προχωρημένο είναι το τμήμα Γαστούνη-Πύργος που έφτασε στα τέλη του έτους πάνω από το 45% από 34% στις αρχές του περασμένου Φθινοπώρου.

Στο τμήμα που έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ Καραίικα-Γαστούνη η πρόοδος έφτασε το 20% ενώ στο τμήμα της ΑΒΑΞ Μιντιλόγλι-Καραϊικα η πρόοδος έφτασε το 27%.

You may also like

Comments are closed.