ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Λιθουανία ζητά την απαγόρευση συμμετοχής των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών

olympic games paris r 1003 1536x1024 1

Η Λιθουανία ζήτησε σήμερα Παρασκευή (10.3.2023) από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και άλλους αθλητικούς φορείς να απαγορεύσουν τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και άλλες διοργανώσεις μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, το κοινοβούλιο της Λιθουανίας κάλεσε σήμερα (10/3) τις αθλητικές διοργανώσεις να διωχθούν οι εγκληματίες πολέμου και να καταβληθούν αποζημιώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Το Κοινοβούλιο στην πρότασή του ανέφερε ότι είναι βέβαιο ότι τυχόν νίκες Ρώσων ή Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αλλού, θα εκμεταλλευόταν για σκοπούς προπαγάνδας από τις κυβερνήσεις της Μόσχας και του Μινσκ.

Ήδη, η Ουκρανία έχει πρωτοστατήσει στην έκκληση για απαγόρευση αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία από τους Αγώνες του Παρισιού 2024, αφού η ΔΟΕ τον Ιανουάριο δήλωσε ότι ήταν ανοιχτή να τους συμπεριλάβει ως ουδέτερους.

Τον Φεβρουάριο, περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας υποσχέθηκαν την υποστήριξή τους για απαγόρευση, την οποία η Ρωσία με τη σειρά της χαρακτήρισε «απαράδεκτη».

Το λιθουανικό κοινοβούλιο, το οποίο ενέκρινε το ψήφισμα ομόφωνα, ήταν το πρώτο κοινοβούλιο που ζήτησε την απαγόρευση, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης και Αθλητισμού της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, αφρικανικές Ολυμπιακές επιτροπές εξέδωσαν ψήφισμα υποστηρίζοντας τη συμμετοχή των αθλητών στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 ως ουδέτεροι.

You may also like

Comments are closed.

Manchester United 1 ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Σεβίλλη και Γιουβέντους-Σπόρτινγκ είναι οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στους «8» του UEFA Europa League

Οι «τιτανομαχίες» των «Κόκκινων Διαβόλων» με τους Ανδαλουσιανούς, και των «Μπιανκονέρι» με τα «Λιοντάρια» της Λισαβόνας είναι ...