ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Κλείνει» ο Σηκουάνας για 7 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης

pirgos eiffel tower axiotheata parisi 02

Ο Σηκουάνας-όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στη Γαλλία- θα παραμείνει κλειστός για «περίπου επτά ημέρες» πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου 2024, που θα γίνει, για πρώτη φορά έξω από στάδιο.

Αυτό το κλείσιμο αποφασίστηκε «για λόγους ασφαλείας». Σχεδόν 300 πλοία που πραγματοποιούν κρουαζιέρα διέρχονται καθημερινά από την πρωτεύουσα, χωρίς να υπολογίζονται οι θαλάσσιες μεταφορές, με σημαντική κίνηση σιτηρών.

Οι αρχές, ωστόσο, συνεχίζουν να συζητούν «με τους διάφορους κλάδους προκειμένου να βρουν λύσεις για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους», αναφέρθηκε σχετικά.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του Παρισιού, αλλά η περίμετρος του κλεισίματος του Σηκουάνα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Το κλείσιμο θα πρέπει ειδικότερα να χρησιμοποιηθεί για τις τελευταίες πρόβες της τελετής αλλά και για την εγκατάσταση των κερκίδων που θα φιλοξενήσουν τους 100.000 θεατές στις κάτω αποβάθρες του Σηκουάνα, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

Προς το παρόν, ο αριθμός των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν την τελετή στις ψηλές όχθες του Σηκουάνα δεν έχει ακόμη καθοριστεί επίσημα. Αν και ο αριθμός των 400.000 κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες, θα μπορούσε ωστόσο να αναθεωρηθεί προς τα κάτω, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουεντά-Καστερά διαβεβαίωσε στις 26 Οκτωβρίου το BFM TV ότι οι «απαντήσεις» στο θέμα των θεατών που θα βρεθούν στις ψηλές αποβάθρες του Σηκουάνα θα πρέπει να δοθούν «τον Νοέμβριο».

Το κομμάτι του Σηκουάνα που διασχίζει το Ολυμπιακό χωριό στο Σεντ Ντενί θα κλείσει επίσης, αλλά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

You may also like

395399247 6806232879438963 257920997740613464 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τ. Αντωνόπουλου για το Δημοτικό Γήπεδο Ζαβλανίου

Συνάντηση εργασίας για την ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Ζαβλανίου πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη ...

Comments are closed.