ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι συμβαίνει όταν ένας αθλητής βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό

Facebook
Twitter
Το αναλυτικό πρωτόκολλο & οι απαντήσεις σε τέσσερα επιπλέον καίρια ερωτήματα.

Σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα εντός του Ολυμπιακού Χωριού, οι αθλητές της συγκεκριμένης ομάδας θα διαμείνουν σε διαμορφωμένο, απομονωμένο περιβάλλον· τηρώντας αυστηρούς κανόνες και βιώνοντας περιορισμούς σε κάθε τους κίνηση.

Τι συμβαίνει αν ένας αθλητής έλθει σε στενή επαφή με κάποιο θετικό κρούσμα;

Ως στενή επαφή, ορίζεται εκείνη που διήρκησε τουλάχιστον 15 λεπτά δίχως τη χρήση προστατευτικής μάσκας και σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου· με άτομο, το οποίο έχει στην κατοχή του θετικό τεστ δύο ημέρες πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων και την απομόνωσή του.

AP20295336753646 scaled

Απαιτείται εμβολιασμός για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;

Όχι· η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προσέφερε εγκαταστάσεις για όποιο μέλος των αποστολών επιθυμούσε να εμβολιαστεί, ωστόσο δεν αποτελεί υποχρεωτικό μέτρο. Οι περιορισμοί και τα πρωτόκολλα (σχεδόν) στο σύνολό τους, είναι ίδια· ανεξαρτήτως του εμβολιαστικού χάρτη κάθε αθλητή.

AP21206415090264 scaled

Ποιοι είναι οι περιορισμοί που θα υφίσταται οι αθλητές, ενώ οι Αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη;

Αρχικά, θα απομονώνονται σε έναν χώρο, παρόμοιο με τη «φούσκα» που ίσχυσε σε αντίστοιχες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις· υποχρεούνται να φορούν τη μάσκα τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορoνοϊού. Επιτρέπεται μονάχα να αφήσουν τα καταλύματά τους αποκλειστικά για τους χώρους του Ολυμπιακού Χωριού & απαγορεύεται η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

AP21203214211115 scaled

Τελικώς, τι συμβαίνει όταν ένας αθλητής βρεθεί θετικός στον κορoνοϊό;

Απαγορεύεται να συμμετάσχει στους Αγώνες, μέχρι να αναρρώσει πλήρως· πρέπει να εισέλθει άμεσα σε καραντίνα, προτιμότερα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ξενοδοχείο όπου θα τού παρέχονται οπωσδήποτε τρία γεύματα ημερησίως. Η χρονική διάρκεια της απομόνωσης καθορίζεται από τις υγειονομικές αρχές της ιαπωνικής κυβέρνησης· η οποία είναι εξαρτώμενη, φυσικά, από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

AP20295333678105 scaled

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top