ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Τόκιο «παρέδωσε» στο Παρίσι

Facebook
Twitter
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, που διεξήχθησαν το 2021. Η 32η αθλητική διοργάνωση, η διοργάνωση της Covid 19, τους άδειων σταδίων, της σιωπής ολοκληρώθηκε.

Με καλές και κακές στιγμές. Με τέσσερα μετάλλια για την Ελλάδα και τον Γιάννη Φουντούλη να κρατάει ψηλά τη γαλανόλευκη κατά την είσοδο της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Στάδιο σε μία Τελετή Λήξης με έντονο ελληνικό χρώμα.

Η ελληνική και η ιαπωνική σημαία ήταν από τις πρώτες που μπήκαν στάδιο. Ακολούθησαν οι σημαίες της Γαλλίας και των ΗΠΑ, που θα είναι οι επόμενες «οικοδέσποινες» χώρες των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Εθνικός ύμνος ήχησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με έπαρση της ελληνικής σημαίας, σε ένδειξη τιμής προς τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Κηρύσσω το τέλος των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με την παράδοση, καλώ την νεολαία της υφηλίου, να συγκεντρωθεί στο Παρίσι της Γαλλίας, σε τρία χρόνια, για να γιορτάσει τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και απευθυνόμενος στους αθλητές, ο Μπαχ είπε: «Μας εμπνεύσατε με αυτήν την ενωτική δύναμη του αθλητισμού. Αυτό ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτο, δεδομένων των πολλών προκλήσεων που έπρεπε να αντιμετωπίσετε λόγω της πανδημίας», ενώ αναφερόμενος στην διοργάνωση, επεσήμανε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης».

Το μουσικοχορευτικό τελετουργικό ολοκληρώθηκε, η… ανοικτή σφαίρα εντός του Σταδίου στο Τόκιο έκλεισε και η Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε. Στις οθόνες LED του Σταδίου, η λέξη «Αριγκάτο» (ευχαριστούμε στα γιαπωνέζικα) αποτέλεσε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα των διοργανωτών σε όλους όσοι βρέθηκαν όλες αυτές τις ημέρες στη χώρα τους.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης λευκά και χρυσά πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό του Τόκιο και φώτισαν τις άδειες, από θεατές, κερκίδες. Οι Ιάπωνες παρέδωσαν τη… σκυτάλη στο Παρίσι. Στις 24 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην ιαπωνική πόλη η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.    
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top