ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η Olympico Vision στηρίζει τη μετονομασία της ΠΔΕ σε “Ολυμπιακή Γη”

Facebook
Twitter
Κερδίζει έδαφος διεθνώς η ιδέα της μόνιμης διεξαγωγής των Ο.Α. στην Ελλάδα αλλά με διαφορετική διοργανώτρια χώρα κάθε φορά, που προωθεί ο φορέας OlympicoVision. Με την πρόεδρο του να απαντά στην «Πολιτεία» και για την προσπάθεια μετονομασίας της Δυτικής Ελλάδας σε «Ολυμπιακή Γη».

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Το όραμα της μόνιμης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά τους, στην Ελλάδα, έχει «γαντζωθεί» για τα καλά πάνω στο «όχημα» της OlympicoVision.

Πρόκειται για έναν φορέα πολιτισμού, με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται – και ο αγώνας φαίνεται να πιάνει τόπο – για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ρεύματος υποστηρικτών της παραπάνω ιδέας. Δηλαδή του να διεξάγονται σταθερά στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά με διαφορετική διοργανώτρια χώρα κάθε φορά.

Η «Πολιτεία» μίλησε με την πρόεδρο της OlympicoVisionκα Θεοτόκη Ντολπατσή η οποία επίσης μιλά υποστηρικτικά και για την προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μετονομασία της σε Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

«Ήρθε η ώρα να γυρίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σπίτι τους…» σημειώνει η πρόεδρος του φορέα που προωθεί διεθνώς την ιδέα μόνιμης διεξαγωγής Ο.Α. στην Ελλάδα αλλά με διαφορετική διοργανώτρια χώρα κάθε φορά. Ιδέα που κερδίσει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος.

 

Ερ: Ποια σκέψη-ανάγκη οδήγησε στην ίδρυση της OlympicoVision και πόσοι έχουν “αγκαλιάσει” αυτή την ιδέα που προωθεί;

Απ: Για κάποιους ανθρώπους δεν είναι ανάγκη δεν είναι σκέψη… είναι ένα όραμα, είναι μια επιθυμία, ένας διακαής πόθος που φωλιάζει μέσα σε κάθε γνήσια ελληνική ψυχή… η δικαίωση της χώρας μας για όλα αυτά που έχει προσφέρει παγκόσμια. Η πρόταση της OlympicoVisionως προς το πρώτο σκέλος διατυπώθηκε για πρώτη φορά επίσημα το 1976 από τον τότεπρωθυπουργό.

Όμως απορρίφθηκε από την ΔιεθνήΟλυμπιακήΕπιτροπή, με το πάτημα ότι ο Ολυμπισμόςπρέπει να διασκορπάται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. HOlympicoVisionλοιπόνπρόσθεσε στην πρόταση αυτή το εξήςκαινοτόμοστοιχείο: ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. Με λίγαλόγια η χώρα μας θα αποτελεί το χώροφιλοξενίας των αγώνωνχωρίς να επιβαρύνει τους Έλληνεςφορολογούμενους και κάθε φορά θα διοργανώνει μια άλλη χώρα

Ερ: Με λίγα λόγια, τί είναι η OlympicoVision;

Απ: ΗOlympicoVisionείναιέναςφορέας πολιτισμού με τη μορφήΑστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας , με σκοπό τη δημιουργία ενός παγκόσμιουρεύματος υποστηρικτών της ιδέας για Μόνιμη Διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα με διαφορετική διοργανώτρια χώρα κάθε φορά.

Το όραμά μας είναι να πείσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς ότι η επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων μόνιμα στην γενέτειρά τους είναι μονόδρομος με πολλά οφέλη για την πατρίδα μας, αλλά και για όλο τον κόσμο. Η OlympicoVisionπρεσβεύει τις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού.

Ο Ολυμπισμός προωθεί την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και αποτελεί μία διεθνή παρέμβαση με ιδιαίτερη πολιτική σημασία στο σημερινό ασταθές διεθνές περιβάλλον. Και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην χώρα μας θα προσφέρει μια αναθεώρηση των αξιών που βιώνουμε στη σύγχρονη ζωή μας.

Η εφαρμογή των αξιών του Ολυμπισμού, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση του εαυτού μας και την ανάδειξη της σύγχρονης Ελλάδας σε πνευματικό φάρο του κόσμου. Οι αξίες του Ολυμπισμού ναι, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

 

 

Με τη δική μας πρόταση, η διοργανώτρια χώρα δεν χάνει τίποτα. Ποιος εξάλλου δεν θα προτιμούσε να βιώσει αυτή την μοναδική εμπειρία στη χώρα του Ολυμπισμού; Είναι σαν να σας προτείνω να παρακολουθήσουμε π.χ. ταυρομαχίες στο Σύνταγμα…

 

 

«ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…
ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Ερ: Κερδίζει έδαφος η ιδέα επιστροφής των Ολυμπιακών Αγώνων στην γενέτειρά τους;

Απ: Δεν θα καταθέταμε τη συγκεκριμένη πρόταση αν δεν θεωρούσαμε τη χρονική συγκυρία ιδανική. Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος Μακρόν έκανε την εξής δήλωση: «Τέλος της αφθονίας και της ανεμελιάς» λόγω κλιματικής αλλαγής. Έριξε λοιπόν στο τραπέζι εκτός από την οικονομική κρίση που έχει ξεκινήσει από το 2009 και επηρεάζει όλο τον πλανήτη, την οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την πανδημία, την οικονομική κρίση λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου, μας έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου και για την κλιματική αλλαγή που επίσης επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία.

Σε ένα τέτοιο λοιπόν ρευστό περιβάλλον τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο και να συνεχίσει να γίνεται όπως παλιά.

Με τη δική μας πρόταση , η διοργανώτρια χώρα δεν χάνει τίποτα από την προβολή της γιατί αυτή γίνεται μέσα από τα μέσα μαζικής προβολής και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικά μέσω διαδικτύου. Από την άλλη κερδίζει τα μεγάλα ποσά που απαιτούνται για τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις και που επιβαρύνουν για δεκαετίες τους πολίτες της διοργανώτριας χώρας.

Έχει εγγυημένη επιτυχία στην χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ποιος εξάλλου από τους φίλους των αγώνων δεν θα προτιμούσε να βιώσει αυτή την μοναδική εμπειρία στη χώρα του Ολυμπισμού;
Είναι σαν να σας προτείνω να παρακολουθήσουμε π.χ. ταυρομαχίες στο Σύνταγμα… Τι θα προτιμούσατε;

Από την άλλη με τον τρόπο που προτείνει η OlympicoVision, η δυνατότητα ανάληψης από όλες τις χώρες και όχι μόνο από τις εύρωστες, υπηρετεί επί της ουσίας το σκοπό ότι ο Ολυμπισμός πρέπει να διασκορπίζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα θα σηματοδοτούσε την μόνιμη τέλεσή τους, σε μια Ειρηνική Χώρα με ουδέτερη θέση στο πεδίο σύγκρουσης των Μεγάλων της Γης και του ψυχροπολεμικού κλίματος που δυστυχώς στους χαλεπούς καιρούς μας ξαναγεννιέται…

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
Με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο

 

«Και… πολύ αργήσατε…. Ποια άλλη χώρα θα είχε το brandname «Ολυμπία» και θα χρησιμοποιούσε οτιδήποτε άλλο;», αναρωτιέται η κα Ντολπατσή για τη Δυτική Ελλάδα.

 

Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε.

Ερ: Συγκυριακά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου ανήκει και η Αρχαία Ολυμπία, καταβάλλει τον τελευταίο καιρό προσπάθεια μετονομασίας της σε “Ολυμπιακή Περιφέρεια” ή “Ολυμπιακή Γη”. Πώς βλέπετε αυτή την ιδέα – πρωτοβουλία;

Απ: Και… πολύ αργήσατε…. Ποια άλλη χώρα θα είχε το brandname«Ολυμπία» και θα χρησιμοποιούσε οτιδήποτε άλλο; Ποια άλλη χώρα θα άφηνε ανεκμετάλλευτο το brandname «Ολυμπιακοί αγώνες» και δεν θα διεκδικούσε μερίδιο σε αυτή την παγκόσμια επιτυχία εκτός από την τιμή να παρελαύνει πρώτη στην τελετή έναρξης των αγώνων;Ήρθε η ώρα λοιπόν για τη Χώρα μας να διεκδικήσει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει ..την επιστροφή των αγώνων στο σπίτι τους, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε την συμμετοχή όλων των λαών σε αυτήν την πανανθρώπινη γιορτή.

Ζητάμε λοιπόντην συμμετοχή όλων αυτών που θεωρούν ΔΙΚΑΙΟ η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων να ανάβει μόνιμα από την πατρίδα της, από τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την Ελλάδα . Αν μοιράζονται μαζί μας αυτή την επιθυμία, ας γίνουν υποστηρικτές.

Ας ψηφίσουν στην παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία που διενεργούμε στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.olympicovision.com,ακολουθώντας το linkhttps://olympicovision.com/ypografo-stirizo/, δυναμώνοντας τη φωνή μας.

Σε αυτό, είμαστε όλοι μαζί. Σε αυτό, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα!!

Κλείνοντας προσκαλούμε για άλλη μια φορά την Περιφέρεια ΔυτικήςΕλλάδας να αγκαλιάσει και να συμπορευτεί με την δράση της OlympicoVision.

 

280286564 529717015270338 2841280600452803068 n
Με τον Αχαιό και πρώην δήμαρχο και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη, ένθερμο υποστηρικτή της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η κ. Ντολπατσή.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

21 4

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top