ΥΓΕΙΑ

Όμικρον: Πώς σκοτώνεται η νέα μετάλλαξη μέσα στο αυτοκίνητό μας

ΙΧ 1

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι η πιο μεταδοτική απ’ όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς καθώς ο ιός μπορεί να ζει στον αέρα και στις επιφάνειες μεταξύ αρκετών ωρών και αρκετών ημερών!

Σύμφωνα με μελέτες διαπιστώθηκε ότι ο κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις του (omicron, Δελτα) «ζεί» έως και 72 ώρες πάνω σε πλαστικά, 48 ώρες σε ανοξείδωτο χάλυβα, 24 ώρες σε χαρτόνι και 4 ώρες σε χαλκό. Είναι επίσης ανιχνεύσιμο στον αέρα για τρεις ώρες.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες ο κορωνοϊός μπορεί να επιζήσει σε πλαστικό για 72 ώρες.  Αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό, είναι η ποσότητα του ιού που παραμένει πάνω στο πλαστικό. Είναι λιγότερο από το 0,1% του αρχικού υλικού του ιού. Η μόλυνση είναι θεωρητικά δυνατή αλλά είναι απίθανη στα επίπεδα που απομένουν μετά από μερικές ημέρες και οι άνθρωποι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό!

Πηγή εστίας το αυτοκίνητο
Στο αυτοκίνητό μας υπάρχουν εκατοντάδες πλαστικά μέρη τα οποία μπορεί να ακουμπήσει ο οδηγός ή οι επιβάτες και σίγουρα ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει μετά από κάθε μετακίνηση να είναι ιδιαίτερα σχολαστικός με την καθαριότητα της καμπίνας επιβατών αλλά και τα πλαστικά μέρη με τα οποία έρχεται σε επαφή.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ