ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όμιλος Μαντωνανάκη: Η Eurobank βγάζει στο σφυρί το Elounda Beach Hotel & Villas και το Elounda Bay με τιμή €181,55 εκατ.

Elounda Beach Hotel Villas BASIKH

Στο σφυρί επιχειρεί να βγάλει η Eurobank το πεντάστερο συγκρότημα Elounda Beach Hotel & Villas καθώς και το Elounda Bay του Ομίλου Μαντωνανάκη.

Με βάση σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών, λίγο νωρίτερα σήμερα, οι δύο πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου 2024, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις με στόχο την αναστολή τους. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το Elounda Beach Hotel & Villas έχει οριστεί σε 118.080.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς για το Elounda Bay στα 63.550.000 ευρώ. Έτσι συνολική τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 181,55 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία στρέφεται κατά της εταιρείας «Ήλιος Α.Ε.’ και επισπεύδουσα είναι η Eurobank ως εκπρόσωπος των Ομολογιούχων Δανειστών του από 22.03.2007 κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 300.000.000 ευρώ εκδόσεως της Ήλιος Α.Ε.

Όσον αφορά την επιταγή αναφέρεται η επιταγή από 28 Ιουνίου 2023 «με την οποία η καθής η εκτέλεση εταιρεία επιτάχθηκε στην καταβολή

α) συνολικού ποσού 513.562.864,96 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε οφειλόμενο κεφάλαιο ομολογιών ύψους 299.000.000 ευρώ και οφειλόμενους τόκους 214.562.864,96 ευρώ, νομιμοτόκως με συμβατικούς τόκους υπερημερίας από την 9-6-2023 και με εξάμηνο ανατοκισμό τόκων, μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, και αυτό νομιμοτόκως με συμβατικούς τόκους υπερημερίας από την 9-6-2023 και με εξάμηνο ανατοκισμό τόκων, μέχρι την ολοσχερή μου εξόφληση, πλέον

β) ποσού 150 ευρώ για τη σύνταξη της επιταγής και

ELOUNDA BAY PALACE 2

To Elounda Beach Hotel & Villas

Το συγκρότημα βρίσκεται στη δημοτική κοινότητα Ελούντας, στη δημοτική ενότητα Αγίου Νικολάου, της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου Κρήτης. Όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης «η περιοχή της Ελούντας είναι από μόνη της ένα τουριστικό brand name και είναι γνωστή ως η πιο πολυτελής και αριστοκρατική περιοχή του νησιού. Απέχει λιγότερο από μία ώρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου και 10 λεπτά από τον Άγιο Νικόλαο, μία από τις πιο γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις της Κρήτης.

Απέχει επίσης μόλις 20 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλλι, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025». Το ξενοδοχείο 5 αστέρων Elounda Beach Hotel & Villas έχει ανεγερθεί σε έκταση εμβαδού 107.658 τ.μ. Οι κλίσεις του γηπέδου είναι ήπιες και από τα δυτικά προς τα ανατολικά παρέχοντας πολύ όμορφη θέα στα περισσότερα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Επιπλέον στην ίδια περιοχή υπάρχουν τρία γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούνται ως υπαίθριες αποθήκες δομικών υλικών τα οποία είναι τα εμβαδού 928,92 τ.μ., εμβαδού 673,35 τ.μ. και εμβαδού 780,61 τ.μ. με τα επί αυτών υφιστάμενα κτίσματα. Και τα 4 γήπεδα αντιμετωπίζονται ως μία ενιαία λειτουργική ενότητα και τους αποδίδεται μία συνολική αξία.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το ξενοδοχείο Elounda Beach Hotel & Villas είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, με χρόνο αρχικής κατασκευής μεταξύ 1968 έως 1971 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε.

Elounda Beach Hotel Villas 2

Στην εντολή ανάθεσης αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο διαθέτει επιφάνεια κτισμάτων συνολικής έκτασης 15.982,32 τ.μ. , κολυμβητικές δεξαμενές εκτάσεως 3.010,64 τ.μ. και γήπεδα / αθλητικές εγκαταστάσεις εμβαδού 1.467 τ.μ. Τα ανωτέρω εμβαδά προέρχονται από εμβαδομέτρηση από 08-11-2006. Ωστόσο , στην έκθεση εκτίμησης εκφράζεται επιφύλαξη για το κατά πόσο οι επιφάνειες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση του ξενοδοχείου σήμερα.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του 2020, διαθέτει 249 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 263 δωματίων, διαφόρων τύπων και διαστάσεων. Σημειώνεται ακόμη ότι τα εστιατόρια του ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και έχουν λάβει πληθώρα βραβείων. Προσφέρουν μία πληθώρα από διαφορετικές γεύσεις, ικανές να ικανοποιήσουν πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις, ενώ η λειτουργία μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την εποχή.

Το ξενοδοχείο προσφέρει τη δυνατότητα οργάνωσης εκδήλωσης ή δεξίωσης με υπηρεσίες catering. Το Elounda Beach Hotel διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει εκδηλώσεις μεγάλων και μικρών εταιριών.

Το Elounda Executive Conference Centre παραμένει η πρώτη επιλογή μεγάλων, διεθνών διοργανωτών συναντήσεων και συνεδρίων, φιλοξενώντας πολλές κορυφαίες εταιρείες του κόσμου. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ισόγειες αίθουσες συναντήσεων και συνεδρίων. Όταν πρόκειται για ψυχαγωγία, υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης κοκτέιλ πάρτι, μπάρμπεκιου και εορταστικών δείπνων. Το Business Center παρέχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις παροχές γραφείου Το φάσμα υπηρεσιών συμπεριλαμβάνει γραμματείς, κούριερ, υπηρεσίες μετάφρασης, φαξ, σύνδεση στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, η αγοραία αξία του συγκροτήματος ανέρχεται σε 118.080.000 ευρώ.

ELOUNDA BAY PALACE

Το Elounda Bay Palace

Το επίσης 5 αστέρων Elounda Bay Palace βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Όπως αναφέρεται στην αντίστοιχη έκθεση εκτίμησης, το ξενοδοχείο έχει κατασκευαστεί σε παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο εμβαδού 57.743 τ.μ.

Το εν λόγω γεωτεμάχιο είναι ακανόνιστου σχήματος, με μεγάλο παραθαλάσσιο μέτωπο και εύκολη πρόσβαση από την Επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου Ελούντας. Οι κλίσεις του γηπέδου είναι ήπιες και από τα δυτικά προς τα ανατολικά παρέχοντας πολύ όμορφη θέα στα περισσότερα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Επιπλέον στην ίδια περιοχή υπάρχουν δύο γήπεδα τα οποία εξυπηρετούν δευτερεύουσες λειτουργίες του ξενοδοχείου. Το ένα εμβαδού 5.164 τ.μ. στο οποίο υπάρχει βιολογικός καθαρισμός και το δεύτερο εμβαδού 4.228 τ.μ. στο οποίο υπάρχουν δεξαμενές. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, Elounda Bay Palace είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, κατηγορίας 5*, με χρόνο αρχικής κατασκευής 1968 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε. Στην έκθεση εκφράζεται και για αυτή την περίπτωση επιφύλαξη σχετικά με τις σημερινές επιφάνειες των κτισμάτων.

Το ξενοδοχείο διαθέτει σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του 2020, 266 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 252 δωματίων, διαφόρων τύπων και διαστάσεων.
Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Elounda Bay βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κρήτης και πέρα από τις υπηρεσίες διαμονής προσφέρει πλήθος επιπρόσθετων υπηρεσιών.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Chenot Spa Elounda Beach που προσφέρει υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας για πρόσωπο και σώμα. Στο συγκεκριμένο χώρο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει μεταξύ spa και ιατρικών – αισθητικών θεραπειών που προσφέρονται. Ειδικότερα, το Spa αποτελείται από τέσσερα τμήματα. Το Τμήμα Ιατρικής, όπου ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει μεταξύ ιατρικής επίσκεψης, έλεγχο για μέτρηση των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού μέσω υψηλής τεχνολογίας ανάλυσης συντονισμού, θεραπείας και αναζωογόνησης καθώς και βελονισμού.

Το τμήμα Hydro-Biontology, το οποίο περιλαμβάνει Υδρο-αρωματοθεραπεία και Phyto-Mud Θεραπεία. Το τμήμα Αισθητικής όπου προσφέρονται πληθώρα θεραπειών αναζωογόνησης και αποτοξίνωσης προσώπου και σώματος.

Τέλος, το τμήμα Ευεξίας, το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη σωματικής δραστηριότητας και στη βελτίωση της διεργασίας καθαρισμού, στην εξισορρόπηση και στην εναρμόνιση του σώματος, μέσω υπηρεσιών όπως Personal Training, Yoga, Pilates, Circuit Training κ.α.

Επίσης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων εστιατορίων και τριών μπαρ κατά τη διάρκεια της διαμονής του. Το ξενοδοχείο προσφέρει τη δυνατότητα οργάνωσης εκδήλωσης ή δεξίωσης με υπηρεσίες catering.

You may also like

Comments are closed.