Ομολογία ΣΟΚ για τις λαϊκές αγορές | Τζ. Γιαννακόπουλος: “Η Λαϊκή τελειώνει… αλλάξαμε συνήθειες”

Facebook
Twitter

Ο Πρόεδρος των Οπωρολαχανοπωλών της Πάτρας περιγράφει το ζοφερό τοπίο, αποδίδοντας τη μειωμένη κίνηση στο ότι αλλάξαμε τις διατροφικές μας συνήθειες μετά την πανδημία…

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη
«Η λαϊκή τελειώνει, έκανε τον κύκλο της». Δήλωση «σοκ» στην «Πολιτεία», από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφωνας», Τζίμη Γιαννακόπουλο.

Είναι μια δήλωση που περικλείει όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο των μικροπωλητών και τα οποία πυροδοτούνται από την μείωση της κίνησης που ολοένα γίνεται και πιο αισθητή στις λαϊκές αγορές.

ΤΖΙΜΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

«Όχι επειδή οι καταναλωτές πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ, αλλά επειδή μετά την πανδημία ο κόσμος έμαθε σε άλλον τρόπο διατροφής, κυρίως φαγητό απ’ έξω, με την ενεργειακή κρίση η οποία αύξησε περαιτέρω και το κόστος μαγειρέματος να έχει ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτή την νέα τάση», αναφέρει ο κ. Γιαννακόπουλος αιτιολογώντας την αιτία του κακού.

 

 

 

ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ…!

1ο ΘΕΜΑ ΛΑϊκή Αγορά 4 e1676997087171
Αποδεικνύει τα λεγόμενα του και με συγκεκριμένα στοιχεία. «Στο δικό μας σωματείο έφυγαν το τελευταίο διάστημα τρία μέλη, ηλικίας 53, 55 και 57 ετών, με τουλάχιστον τριάντα χρόνια στο επάγγελμα ο καθένας τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν άντεξαν άλλο την προβληματική κατάσταση, παρέδωσαν τις άδειες τους και προσπάθησαν να αναζητήσουν διέξοδο σε άλλο επάγγελμα, διαπιστώνοντας ότι το μεροκάματο της λαϊκής βαίνει συνεχώς μειούμενο και δεν ανταποκρίνεται στο κόστος λειτουργίας, με αποτέλεσμα τα έξοδα να είναι πολύ παραπάνω από τα έσοδα», εξηγεί.

ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

1ο ΘΕΜΑ ΛΑϊκή Αγορά 3 e1676997058159
Δίνει μάλιστα και το προσωπικό του παράδειγμα: Εγώ τα Χριστούγεννα πούλαγα κάστανα για τις γαλοπούλες. Κάθε χρόνο έδινε γύρω στα 250 κιλά και φέτος πούλησα κάπου στα 40 κιλά. Καταλαβαίνετε διαφορά;». Σημειώνει επίσης: «Μια μέρα είχα στον πάγκο κάστανα και χωριάτικα αυγά. Ποιες ήταν οι εισπράξεις της ημέρας; 20 ευρώ από τα κάστανα και 15 ευρώ από τα αυγά. Σύνολο 35 ευρώ. Μεροκάματο που σου… φεύγει στον δρόμο μέχρι να πας στο σπίτι! Όχι να πληρώσεις υποχρεώσεις ή να βάλεις καύσιμο στο αυτοκίνητο…». Όλα αυτά όταν, κάποτε, το να έχεις πάγκο στη λαϊκή σήμαινε τρόπον τινά εξασφαλισμένο εισόδημα.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

2 ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ 1 e1676997267267
Όλα αυτά, όταν οι επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς έκαναν αγώνα για να μπορέσουν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να συγκρατήσουν τις τιμές των προϊόντων που ελέω και κρίσης αλλά και καταστροφών από παγετούς είχαν αυξηθεί στην πηγή. Αποφάσισαν όμως να περιορίσουν το κέρδος τους στο ελάχιστο, μόνο και μόνο για να κρατήσουν την κίνηση στα ανώτερα δυνατά επίπεδα. Κάτι που φαίνεται να μη μπορούν να κάνουν τώρα καθώς το κρύο οδηγεί σε νέες ανατιμήσεις, που είναι αδύνατο να κρατηθούν άρα πολύ σύντομα θα τις δούμε στους πάγκους της λαϊκής…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

7 6 e1676997311891

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top