Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας: Εκλογές με αιχμές, κόντρες κι αντιπαραθέσεις

Facebook
Twitter
omospondia emporioy vagenas pasiopoylos

 – Οι δύο «μονομάχοι» θα είναι ο Γ. Βαγενάς από την Πάτρα και ο Κ. Πασιόπουλος από το Μεσολόγγι

 

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν πια από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Δυτικής Στεράς και Ιονίων Νήσων (ΟΕΠΔΣΙΝ), από 28 έως 29 Σεπτεμβρίου. Σκοπός είναι η ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων αλλά και η εκλογή αντιπροσώπων στην Γενική Συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

 

Ωστόσο, αυτές οι εκλογές έχουν δύο κυρίαρχα χαρακτηριστικά. Πρώτον, οι κόντρες, οι διαφωνίες, οι διαξιφισμοί και οι μετακινήσεις υποστηρικτών, και το δεύτερο, ότι διεξάγονται σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους στην νεότερη ιστορία του εμπορίου και των ελευθέρων επαγγελματιών, με πολλά θέματα «ανοικτά» στην ατζέντα των διεκδικήσεων.

Οι δύο βασικοί αντίπαλοι θα είναι ο Γιώργος Βαγενάς από την Πάτρα και ο Κωνσταντίνος Πασιόπουλος από το Μεσολόγγι. Έχει ενδιαφέρον με δεδομένο ότι η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Ερμίνα Διονυσάτου, που προέρχεται από τον συνδυασμό Βαγενά και στηρίχθηκε από εκείνον για τη θέση Προέδρου στον ΕΕΣΠ, αποφάσισε να στηρίξει τον κ. Πασιόπουλο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ Γ. ΒΑΓΕΝΑ

Ο Γιώργος Βαγενάς καλεί σε ενότητα λέγοντας: «Εγώ επιμένω στην ενότητα γιατί σε αυτή την εποχή προηγούνται τα προβλήματα των επαγγελματιών και οι λύσεις και όχι τα πρόσωπα και οι προσωπικές φιλοδοξίες ή στοχεύσεις». Επίσης χαρακτηρίζει τις εκλογές ως τις «πιο σημαντικές και κρίσιμες από ποτέ», εξηγώντας ότι η Ομοσπονδία πρέπει να λειτουργήσει «ως οικογένεια», σε όλο το γεωγραφικό της εύρος από την Κορώνη ως την Άρτα και τα Ιόνια νησιά», (μπήκε και η Άρτα προσφάτως). Έσπευσε δε να σημειώσει με νόημα ότι ο ίδιος ηγείται ενός ψηφοδελτίου που έχει στη δυναμική του τους 47 από τους 80 εκλέκτορες. Γεγονός που απέδωσε στην επιβράβευση του έργου που έχει προσφέρει η παράταξή του και λέγοντας ότι προκλήθηκαν 265 παρεμβάσεις μέσα στη Βουλή από βουλευτές όλων των κομμάτων. Και προσθέτοντας ότι… αυτό ενόχλησε κάποιους, δηλαδή, η δυναμική της διεκδίκησης και του αγώνων του ίδιου και της παράταξής του. Αλλά θεωρώντας βέβαιη τη νίκη, δεσμεύτηκε ότι: «Θα συνεχίσουμε αυτό το έργο απρόσκοπτα».

ΑΙΧΜΕΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ

Από την άλλη, ο κ. Κωνσταντίνος Πασιόπουλος ασκεί δριμεία κριτική μιλώντας για «έργο κάτω του μηδενός», για εκδηλώσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για οικονομικό «κενό» των 20.000 ευρώ, για το οποίο, όπως σημειώνει, «καμιά προσπάθεια δεν έγινε για να καλυφθεί». Μιλά και για δύο γυναίκες υπαλλήλους της Ομοσπονδίας απλήρωτες αλλά και την προσφυγή της μιας ήδη στο Εποπτικό Συμβούλιο. Επίσης, κατηγορεί για προσπάθεια αύξησης ψήφων μέσω της ένταξης και της Άρτας στην Ομοσπονδία. «Παίζουν με ποδοσφαιρικούς όρους… τοπικού πρωταθλήματος, όμως», προειδοποιεί. Και τέλος, κάλεσε τον κ. Βαγενά σε δημόσια αντιπαράθεση ώστε να δοθούν εξηγήσεις.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top