ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ: Τα πρόστιμα για το πατάρι, που… μπήκε σε ρόδες για να μην είναι “πακτωμένο”!

2ο θεμα ΟΠΑΘΑ 1 1

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημ. Πολιτεία)

Το χαρακτήρισαν «πακτωμένο», οπότε του έκοψαν ένα πρόστιμο 6.000 ευρώ! Μετά, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το βάλει πάνε σε ρόδες! Αλλά βεβαιώθηκε εκ νέου πρόστιμο γιατί, βλέπετε, το είχε δεμένο! Βέβαια, πώς θα μπορούσε να μην το δέσει.

Άνθρωποι κάθονται για να απολαύσουν τις θαλασσινές γαστρονομικές λιχουδιές με θέα στη θάλασσα και στο μοναδικό πατρινό ηλιοβασίλεμα. Αλλά, βλέπετε, στη χώρα μας ακόμα δεν έχουμε επιλύσει τέτοια αυτονόητα θέματα.

Όπως αντιλαμβάνεστε από τη φωτογραφία, πρόκειται για τον ΟΠΑΘΑ. Το παραδοσιακό ταβερνάκι στο οποίο εδώ και κάποιο καιρό έχει αναλάβει πια να μας… φιλοξενεί νέος ιδιοκτήτης, άλλαξε όψη μετά τη σκέψη που είχε να φτιάξει ένα ωραίο και καλαίσθητο πατάρι έτσι ώστε να μπορούν οι θαμώνες και να νιώσουν ασφάλεια απ’ τον καιρό αλλά και να έχουν καλύτερη εικόνα προς τη θάλασσα (άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο για κάθε επισκέπτη).

2ο θεμα ΟΠΑΘΑ 2 2

Έλα όμως που ο Νόμος έχει κλειστά μάτια…! Δεν καταλαβαίνει από ηλιοβασιλέματα και φύση, αντιλαμβάνεται μηχανικά και ψυχρά ό,τι του πρόσθεσαν ως διατάξεις.

Και βέβαια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι, που ούτε κι αυτοί ευθύνονται, δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόζουν τον Νόμο, αφού αυτή είναι η αποστολή και υποχρέωσή τους. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για κάποια καταγγελία. Ούτε του ιδιοκτήτη, ούτε δική μας.

Πρόκειται απλώς για μία κριτική σκέψη που βάζουμε απέναντι σε αυτά που μερικοί Νόμοι προβλέπουν. Και που ενίοτε μοιάζουν να μην έχουν «λογική». Και ίσως να μην έχουν πράγματι, αν δε, μιλάμε για μια τέτοια περίπτωση…

You may also like

Comments are closed.