ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ώρα Πατρών: Ανεπιθύμητο το καρναβάλι για τη δημοτική αρχή

Facebook
Twitter
Αν μπορούσε η δημοτική αρχή να κηρύξει Ανεπιθύμητο τον θεσμό του καρναβαλιού θα το είχε πράξει με περισσή ικανοποίηση. Για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης επέδειξε την άρνηση και την ανικανότητα της να διαχειριστεί τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας, το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. 

Σε δύο συνεχόμενες συναντήσεις με τα πληρώματα, τόσο ο δήμαρχος όσο και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ -Καρναβάλι Πάτρας, εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και δεν κατάφεραν να πείσουν κανένα για τις προθέσεις τους σε ότι αφορά, τόσο την λειτουργία των Παλαιών Σφαγείων σαν πολυχώρο πολιτισμού όσο και την εύρεση χώρου για την στέγαση των πληρωμάτων μετά και την έξωση τους από τις αποθήκες του ΑΣΟ πριν ένα χρόνο εν μέσω πανδημίας.

Στη δεύτερη συνάντηση ο κ. Πελετίδης σε ένα ατέρμονο μονόλογο δεν οδήγησε την συζήτηση σε κανένα συμπέρασμα. Η δημοτική αρχή δεν έδωσε κανένα πλάνο διαχείρισης ή χρονοδιάγραμμα λύσης στο ζήτημα. Δεν δόθηκε καμιά ουσιαστική εξήγηση για το λόγο που οι καρναβαλιστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον ΑΣΟ, όταν ο εργολάβος είχε προ διμήνου γνωστοποιήσει την πρόθεση αποχώρησης του και το έργο διαμόρφωσης είχε ήδη παγώσει.

Γνώριζε η δημοτική αρχή ότι ο χώρος είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα δεν έκανε όμως το παραμικρό για εξεύρεση νέου χώρου για τη στέγαση των πληρωμάτων. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Πελετίδης “έδειξε” τους καρναβαλιστές ως υπαίτιους για την αποχώρηση του εργολάβου.

Ωστόσο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η αλαζονική και πολλές φορές ειρωνική συμπεριφορά του κ. Πελετίδη απέναντι σε πολίτες, δείχνοντας ότι δεν επιδιώκει τη γεφύρωση του χάσματος με τους καρναβαλιστές, αντίθετα όξυνε περισσότερο τα πράγματα. Ρωτάμε ευθέως την δημοτική αρχή:

Νομίζει ότι μπορεί να γίνει καρναβάλι δίχως τους καρναβαλιστές;

Ας δείξει τις προθέσεις της με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα το επόμενο διάστημα και ας βρει χώρο που θα πληροί της προϋποθέσεις που έχουν θέσει τα πληρώματα. Δεν είναι υποχρέωση των πληρωμάτων η αναζήτηση χώρου (παρόλο που το έχουν κάνει επανειλημμένα ), δίχως γνώση οικονομικών στοιχείων της δημοτικής αρχής για τη μίσθωση χώρου. Εκτός αν η δημοτική αρχή έχει ξεχάσει ότι είναι υπεύθυνη για τη διοίκηση του δήμου.

Ας εξεταστεί και το ενδεχόμενο κατασκευής σε χώρο του δήμου (Βιοτεχνικό Πάρκο). Επιτέλους να δοθεί τέλος στην ομηρία των πληρωμάτων και της πόλης.

Τέλος η παράταξη μας Ώρα Πατρών έχει καλέσει τη δημοτική αρχή σε οικονομικό απολογισμό για το καρναβάλι του 2021, ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι έως το τέλος Απρίλη θα γινόταν. Μάλλον είναι δύσκολο να απολογηθεί για τις 200.000 ευρώ των απευθείας αναθέσεων σε Έδεσσα κ.α. για ένα καρναβάλι που δεν έγινε….. υποσχόμαστε στους πολίτες της Πάτρας ότι θα φέρουμε εμείς το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top