ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα Πατρών – Γιώργος Ρώρος: Εικόνα εγκατάλειψης στην Κρήνη Πατρών

sinantisikrini 1 850x460 1

Περιοδεία στην Κρήνη Πατρών έκανε αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η παράταξή μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης του τοπικού συμβουλίου της Κρήνης για συνάντηση προς ενημέρωσή μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα. Τα θέματα που προέβαλαν οι τοπικοί σύμβουλοι:

-Η σύνδεση της κοινότητας Κρήνης με αγωγό ύδρευσης από τον Πείρο-Παραπείρο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης οριστικά.

-Από τα 150 κυβικά τσιμέντου που υποσχέθηκαν από το δήμο, ότι θα δώσουν μόνο ένας δρόμος έχει κατασκευαστεί αιτούνται τα υπόλοιπα κυβικά.

-Επισκευή και χαλικοστρώσεις των αγροτικών δρόμων.

-Κατασκευή τοιχίου στο κοιμητήριο.

-Ανακατασκευή σωλήνων του αγωγού αύξησης της διαμέτρου στην πλατεία του χωριού για να μην πλημμυρίζουν οι δρόμοι στο κέντρο του χωριού.

-Επέκταση του κοινοτικού κοιμητηρίου.

-Διάνοιξη οδού Μυκηνών 150 μ. και σύνδεση με την οδό Αγίου Αθανασίου, ώστε οι επισκέπτες για το θέατρο να μην διέρχονται μέσω του κέντρου του χωριού και δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα.

-Επισκευή και καταγραφή του υπάρχοντος δικτύου άρδευσης με ενοικίαση ιδιωτικής γεώτρησης.

-Ασφαλτοστρώσεις μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει στην κοινότητα.

-Αξιοποίηση πηγής ρεύματος Νερομάνας.

-Εξέταση για διάνοιξη δρόμου Κρήνη-Οβρυά προς Σαρδέλα υπάρχει έτοιμη μελέτη από το δήμο Μεσσάτιδας προϋπολογισμού 120.000 ευρώ για απαλλοτριώσεις και ένταξη του έργου για κατασκευή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Η παράταξή μας περιηγήθηκε στους δρόμους του χωριού και στη Νερομάνα διεπίστωσε  την εγκατάλειψη, οι ξύλινες γέφυρες έχουνε σαπίσει ή λείπουν ξύλα με κίνδυνο ατυχήματος. Οι δρόμοι προς τη Νερομάνα είναι σε πολύ κακή κατάσταση ενώ δημιουργείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα όταν υπάρχει παράσταση στο θέατρο. Η έλλειψη των κάδων και καθαριότητας είναι εμφανής.

Τέλος επιτακτική ανάγκη είναι η δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη δογματική θέση, ότι θέλει νερό δωρεάν από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες της και να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την σύσταση διαδημοτικού φορέα για τη διαχείριση του νερού του φράγματος. Ιδιαίτερα τώρα που με την αύξηση του ρεύματος θα χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια πλέον των 4 εκατ. ευρώ ενώ η διαχείριση του φράγματος χρειαζόταν με τη μελέτη του πανεπιστημίου και ΤΕΕ περίπου τα 2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον σημαντικά είναι και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις γεωτρήσεις στον υδροφόρο ορίζοντα. Από τις παρατάξεις  της αντιπολίτευσης που καλέστηκαν παραβρέθηκαν η Ώρα Πατρών και το σπιράλ.

Η παράταξή μας δεσμεύεται να φέρει τα θέματα στους αρμόδιους αντιδημάρχους και στο Δημοτικό Συμβούλιο».

sinantisikrini

You may also like

Comments are closed.