ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαβρύτων

thumbnail συναντηση δημαρχος καλαβρυτων ρωρος
Η ένταξη και λειτουργία του Αρίσταρχου με laser (ένα από τα δέκα τηλεσκόπια στον κόσμο), η δημιουργία πλανητάριου με απευθείας σύνδεση με το τηλεσκόπιο, η προέκταση του οδοντωτού στην Αγία Λαύρα και η δημιουργία αεροδρομίου μικρών σκαφών στο μαρτυρικό μνημείο είναι τα θέματα που ανέπτυξε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος στη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργο Ρώρο.
Συζητήθηκαν όμως και  θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα οι αλλαγές στο νόμο με την κατάργηση της απλής αναλογικής και την μεταφορά αρμοδιοτήτων. Επισημάνθηκε η βελτίωση του οδικού δικτύου ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη όλης της περιοχής.
Τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή Καλάβρυτα, Μεσολόγγι, Αρχαία Ολυμπία μπορούν να την αναδείξουν σε τουριστικό προορισμό καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η πόλη μας η Πάτρα οφείλει, να πρωτοστατήσει στη δημιουργία τουριστικής ταυτότητας  με  πρωτοβουλίες που θα την αναδείξουν σε τουριστικό προορισμό προκαλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων γραφείων του εξωτερικού. Χρειάζεται λοιπόν ένας σχεδιασμός με όραμα, υλοποίηση των κατάλληλων υποδομών ώστε η περιοχή μας να ξεφύγει από την εσωστρέφεια.

You may also like

Comments are closed.