ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιώργος Ρώρος-Ώρα Πατρών: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….

Facebook
Twitter
Βολές εναντίον της δημοτικής αρχής της Πάτρας εξαπέλυσε η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών και ο επικεφαλής της Γιώργος Ρώρος με αφορμή την συνάντηση Κώστα Πελετίδη και Κώστα Καραμανλή για το θέμα του σιδηροδρόμου και της υπογειοποίησης. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Ρώρος και η παράταξη του τονίζεται:

“Μας διαβεβαίωσε η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη, ότι η συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή έγινε σε καλό κλίμα.

Δύο χρόνια μετά τις εκλογές η πόλη και η περιοχή μέτρα αρνητικές αποφάσεις για το μέλλον της από την κυβέρνηση, όπως η Πατρών-Πύργου, η Νομική, η υπογειοποίηση του τρένου σταματά, ευτυχώς που μας άφησε το τρενάκι από το Ρίο έως την Πάτρα. Κάτι είναι και αυτό. Θα μπορούσε να είχε δωρίσει ένα αγιοβασιλιάτικο…. να παίζουμε. Αυτές είναι οι προσδοκίες και τα οράματα της πόλης μας;

Άκαρπη η συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Καραμανλή. Αναμφίβολα ο κ. Καραμανλής είναι γνωστός για τις μεγαλοστομίες του. Ας θυμηθούμε πως αντιμετώπισε την υπογειοποίηση του τρένου: «θα στοιχίσει 700 εκατομμύρια, δεν υπάρχουν προμελέτες για τα 5,5 χιλιόμετρα υπογειοποίησης, μιλάμε ότι θέλουν μετρό, δεν υπάρχει μελέτη, δεν υπάρχει ωριμότητα, δεν υπάρχει χρηματοδότηση, κάποιες από τις αγαπημένες του εκφράσεις. Ο Δήμαρχος στις 16-10-2019 είχε μία σημαντική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα που το εξάντλησε για δύο χρόνια σε μία αδιέξοδη, παθητική στάση, που δεν τιμά την πόλη και τους αγώνες της.

Στις 20/11/19 η συνάντηση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης στην Αθήνα και η υποδοχή που ετοίμασε ο κ. Καραμανλής ήταν άκρως υποτιμητική για το ανώτατο όργανο της πόλης. Παράλληλα έδωσε μία υπόσχεση ότι θα έρθει τον Δεκέμβριο του 2019 στην Πάτρα. Δεν έρχεται τότε, αλλά έρχεται τον Ιούνιο του 2020 σε συνέδριο εφημερίδας για να δώσει κάποιες αόριστες υποσχέσεις. Ροκάνιζε το χρόνο.

Δέκα μήνες μετά και αφού σφυροκοπείται συνεχώς η δημοτική αρχή από την παράταξη μας Ώρα Πατρών και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και φορείς της πόλης ο κ. Πελετίδης αποφασίζει να ζητήσει συνάντηση, από την οποία έρχεται με άδεια χέρια και με το ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα. Έπρεπε να περάσουν δέκα μήνες για να αναρωτηθούν ο Υπουργός και ο Δήμαρχος; Να βρεθούν εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση βρήκε για πλήρη υπογειοποίηση 2,5 χιλιόμετρα στα Σεπόλια, 5,5 χιλιομέτρα από τις τρεις γέφυρες έως τους Αγίους Αναργύρους εν μέσω μνημονίων και χρεοκοπίας;

Προφανώς αποτελεί εμπαιγμό για την πόλη και τους αγώνες της, ότι το έργο δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα μέτρο. Αποτελεί δε κόλαφο και για τον κ. Πελετίδη, ο οποίος φαίνεται εξάντλησε όλη του την ενέργεια και δράση σε κινητοποιήσεις προς την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα παραμένει παθητικός συνομιλητής της Νέας Δημοκρατίας.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών σωστά είχε εκτιμήσει την κατάσταση και με μία ακτιβιστική ενέργεια περίμενε τον κ. Καραμανλή τον Ιούνιο έξω από το χώρο του συνεδρίου για να διαμαρτυρηθεί. Αντίθετα η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη ήταν απούσα.

Καλούμε το Δήμαρχο να προχωρήσει σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εξετάσουμε τις περαιτέρω ενέργειες. Σε άλλη περίπτωση θα το πράξουμε εμείς με υπογραφές δημοτικών συμβούλων. Παράλληλα να συγκροτηθεί άμεσα σε σώμα η επιτροπή διαβούλευσης της πόλης και το πρώτο θέμα συζήτησης να αποτελεί η υπογειοποιήση του τρένου. Χορτάσαμε από τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα ένθεν και ένθεν…”.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top