ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα Πατρών: Παρεμβάσεις και απολογισμός στη 2η συνδιάσκεψη – Εκλογή συντονιστικού

ora patron roros 873x432.jpg

Η συνδιάσκεψη όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» αποτελεί το επιστέγασμα πρωτοβουλιών της παράταξης σε συναντήσεις με επαγγελματικούς, επιστημονικούς φορείς, τοπικά συμβούλια, πολιτιστικούς συλλόγους, τραπέζια διαλόγου για το περιβάλλον, την οικονομία στον Covid-19, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές δομές, την δημοκρατία και το θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη διαχείριση απορριμμάτων κ.α συμμετείχαν πολλοί φίλοι της παράταξης.

Ώρα Πατρών: Παρεμβάσεις και απολογισμός στη 2η συνδιάσκεψη - Εκλογή συντονιστικού

Με τους φορείς που παραβρέθηκαν στη συνδιάσκεψη, ο Πρόεδρος TEE Βασίλης Αϊβαλής, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Παππάς, ο Πρόεδρος της ΟΕΣΠΝΔ Βαγενάς Γιώργος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος, να επισημαίνουν τα προβλήματα και τις σημαντικές καθυστερήσεις της τρίτης πόλης της χώρας και να προτείνουν στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος επεσήμανε τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση που σταμάτησε τα μεγάλα έργα Πατρών-Πύργου του τρένου και την κατάργηση της Νομικής.

Επιπλέον με τις παρεμβάσεις που έγιναν σταμάτησε το εγχείρημα της απλής αναλογικής, της πιο δημοκρατικής εκπροσώπησης των πολιτών, έδωσε οι υπερεξουσίες στις επιτροπές υποβαθμίζοντας το δημοτικό συμβούλιο και κατέστησε διακοσμητικούς τους δημοτικούς συμβούλους.

Ανέφερε για τα πλεονεκτήματα της πόλης και την ευθύνη που έχει η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη που επί 7 χρόνια αντί να καταστήσει την πόλη μητροπολιτικό κέντρο και πόλο έλξης, δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για τα μεγάλα ζητήματα διαδημοτική διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου με αποτέλεσμα να καταλήξει τον ιδιώτη, το εμπορικό τμήμα του λιμανιού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τον πολιτισμό, το καρναβάλι, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Απεδείχθη όμως η δημοτική αρχή μικρή στα καθημερινά προβλήματα, στη μάχη της λακκούβας και του πεζοδρομίου, μικρότερη να προωθήσει θεσμικά ζητήματα όπως η επιτροπή διαβούλευσης, ισότητας,νέων..

Ανέφερε το έργο που έχει επιτελέσει η παράταξη τα δύο χρόνια στις ελλείψεις, λάθη και έκλεισε με κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συστρατευθούν με ισότιμους ρόλους χωρίς αγκυλώσεις και προσωπικά με όραμα για μια σύγχρονη Πάτρα δυναμική, εξωστρεφή και πρωτοπόρα στις νέες συνθήκες και ταυτόχρονα δημοκρατική και αλληλέγγυα. Ιδιαίτερη παρέμβαση έγινε για προβλήματα οικολογίας και περιβάλλοντος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κόντης.

Ώρα Πατρών: Παρεμβάσεις και απολογισμός στη 2η συνδιάσκεψη - Εκλογή συντονιστικού

Τέλος εξελέγη δεκαπενταμελές συντονιστικό κατά αλφαβητική:

Βαγενάς Γιώργος Έμπορος, Πρόεδρος ΟΕΣΠΝΔ

Κουρμπανά Μαρία Αρχιτέκτων μηχανικός

Κωνσταντάτος Ηλίας Πραγματογνώμονας

Λαμπρόπουλος Τάκης Ιδ. Υπάλληλος, Πρόεδρος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών

Μαλαφούρη Αναστασία Έμπορος

Μαρκέτος Γρηγόρης, Παιδίατρος, Δ/ντης ΕΣΥ Κ.Υ. Άνω Πόλης

Μιαούλη Λίλα Χορογράφος, Καθηγήτρια χορού

Μπιζάς Κωνσταντίνος Περιβαλλοντολόγος

Νικολακόπουλος Τάσος  Έμπορος

Ξενόγιαννη Αβροκόμη Πολιτικός Μηχανικός

Παπαδέας Επαμεινώνδας Εκπαιδευτικός

Παπαδόπουλος Δημήτρης Μουσειολόγος

Πρέζας Παντελής Συν/χος εκπαιδευτικός, Οικολόγοι-Πράσινοι

Τόγιας Κωνσταντίνος Προγραμματιστής Η/Υ, Ερευνητής Πληροφορικής

Τραυλός Διονύσης Εκπαιδευτικός

Όλη η τοποθέτηση του επικεφαλής  Γιώργου Ρώρου στο άκολουθο link: https://www.orapatron.gr/2021/11/22/omilia-giorgoy-roroy-stin-2i-syndiaskepsi-tis-oras-patron/

You may also like

Comments are closed.