ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ωρα Πατρών: Τελετή απογοήτευσης η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού

Facebook
Twitter

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ αναφέρονται τα εξής:

Όταν η Πρόεδρος του Καρναβαλικού οργανισμού ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πόσα χρήματα διατέθηκαν για την Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, την παρέπεμψε ενοχλημένη στη Διαύγεια, αποφεύγοντας να απαντήσει στον Πατραϊκό λαό. Αντιλαμβανόμαστε ότι βρίσκεται σε αμηχανία, σύγχυση και απογοήτευση.
Οι επικρίσεις που δέχτηκε η Έναρξη, της τελετής της μεγάλης γιορτής της πόλης, ιδιαίτερα για το πρώτο μέρος, από τους παριστάμενους ή όσους το παρακολούθησαν τηλεοπτικά, ήταν πολυπληθέστερες από κάθε άλλη  Έναρξη.
Το ίδιο επικριτικά ήταν και τα σχόλια στο διαδίκτυο.
Απουσίαζε  η έλλειψη φαντασίας, δημιουργικότητας, πρωτοτυπίας, ευρηματικότητας και έμπνευσης, αλλά προπάντων, το εκτός τόπου και χρόνου κουραστικό πρώτο μέρος που ήταν ξένο στο ρυθμό και το πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού.
Εκτός Καρναβαλικού κλίματος και φιλοσοφίας, πάγωσαν  τον κόσμο στην πλατεία που περίμενε έπειτα από τρία χρόνια απραξίας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες την πολυαναμενόμενη αναγέννηση…

Το καρναβάλι είναι το μεγάλο πολιτιστικό, ψυχαγωγικό, κοινωνικό γεγονός για την πόλη, θα μπορούσε να προσδώσει πολλά οφέλη σε όλους τους τομείς.
Δυστυχώς για την πόλη μας, η Δημοτική αρχή θυσιάζει το Καρναβάλι στις κομματικές αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες της.
Οι καρναβαλιστές εκδιώχθηκαν από τον ΑΣΟ, χωρίς να τους εξασφαλίσει η δημοτική αρχή τη δημιουργική στέγη, που μόνο προσθετικά λειτουργούσε για το Καρναβάλι.
Παράλληλα διέκοψε κάθε επικοινωνία, επαφή, συνεργασία και συνεννόηση μαζί τους για την προώθηση του μοναδικού αυτού θεσμού.
Με τη μια αστοχία να  διαδέχεται την άλλη,  απομακρύνεται ολοένα το κυρίαρχο λαϊκό στοιχείο και η επαφή με το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Η τελετή Έναρξης στοίχισε περίπου 90.000€. Διόλου ευκαταφρόνητο πόσο, ειδικά αναλογιζόμενοι την αδυναμία απήχησης στο κοινό. Αυτονόητο είναι ότι η πλειονότητα ή σχεδόν όλα τα χρήματα διατέθηκαν με απευθείας αναθέσεις της Προέδρου…
Ο Καρναβαλικός οργανισμός αντί να συζητά πώς θα απογειώσει το Καρναβάλι έχει μετατραπεί σε ένα όργανο γραφειοκρατίας και διεκπεραίωσης, χωρίς να σχεδιάζει και να οργανώνει τις εκδηλώσεις…
Αναμέναμε ότι η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ συγκαλώντας Διοικητικό Συμβούλιο να γίνει μία εκτίμηση-αποτίμηση της τελετής Έναρξης.
Συγκάλεσε όμως το Διοικητικό Συμβούλιο για να ψηφίσει τα οικονομικά που είχε προαποφασίσει, καθαρά διεκπεραιωτικά.
Έτσι δεν γίνεται Καρναβάλι κ. Κουρή…
Καλούμε τη Δημοτική αρχή να μην αφήσει την τελευταία της ευκαιρία να πάει χαμένη και να προχωρήσει άμεσα ο Καρναβαλικός οργανισμός σε μια οργανωμένη συζήτηση. Παράλληλα να προχωρήσει σε διάλογο με τα ιστορικά πληρώματα που γνωρίζουν το μαγικό κόσμο του καρναβαλιού, που είναι και η ψυχή του καρναβαλιού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top