ΥΓΕΙΑ

Οργασμοί μαζί με ασκήσεις Kegel κατά της ακράτειας – Με συνταγή γιατρού!

221019134148 romantic couple

Ένα απροσδόκητο όφελος της σεξουαλικής ικανοποίησης φαίνεται ότι προκύπτει για τις γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα, σύμφωνα με νέα μελέτη του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών TSS Shripad Hegde Kadave. Οι συντελεστές της νέας έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sexual Medicine υποστηρίζουν ότι ο οργασμός θα έπρεπε να… συνταγογραφείται ως μέθοδος ανάκαμψης των μυών μετά τον τοκετό. Ειδικότερα, η σεξουαλική κορύφωση συσχετίστηκε με την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους, μιας ομάδας μυών γύρω από τον κόλπο, την ουροδόχο κύστη και τον πυθμένα.

Η λειτουργία του πυελικού εδάφους ενδέχεται να υποστεί βλάβη μετά από μια εγκυμοσύνη ή έναν τοκετό. Οι γυναίκες με αδύναμο πυελικό έδαφος μπορεί να υποφέρουν από ακράτεια ούρων, πρόπτωση πυελικών οργάνων και μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση.

Ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι οι ασκήσεις Kegel, μια σειρά από κινήσεις που συστέλλουν και χαλαρώνουν τους μύες του πυελικού εδάφους, ώστε να επαναφέρουν την ελαστικότητά του.

Η ομάδα Ινδών ακαδημαϊκών χώρισε τις συμμετέχουσες σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα γυναικών κλήθηκε να κάνει σεξ ή να αυτοϊκανοποιείται, φτάνοντας σε οργασμό, παράλληλα με τις ασκήσεις Kegel. Στην άλλη ομάδα ζητήθηκε να κάνει αποκλειστικά ασκήσεις Kegels για να ενισχύσει το πυελικό έδαφος. Κάθε μήνα, οι συμμετέχουσες υποβάλλονταν σε μέτρηση της δύναμης του πυελικού εδάφους, καθώς και σε συμπλήρωση ερωτηματολογίων αναφορικά με τη σεξουαλική τους ικανοποίηση.

Τα αποτελέσματα της εξάμηνης μελέτης αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες που είχαν τακτικά οργασμό ανέπτυξαν ισχυρότερους μύες στο πυελικό έδαφος, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκαν ότι είχαν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Ειδικότερα, και οι δύο ομάδες παρουσίασαν βελτιωμένη λειτουργία του πυελικού εδάφους και σεξουαλική ικανοποίηση, όμως οι γυναίκες που είχαν τακτικούς οργασμούς αποκόμισαν μεγαλύτερα οφέλη.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι ακούσιες συσπάσεις που προκαλεί η σεξουαλική κορύφωση συμβάλλουν στην επούλωση του πυελικού εδάφους με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι εκούσιες συσπάσεις από τις ασκήσεις Kegel.

«Ισχυριζόμαστε ότι οι σεξουαλικά προκαλούμενοι οργασμοί, εάν ξεκινήσουν νωρίς στην περίοδο μετά τον τοκετό, θα μπορούσαν να αποδειχθούν ωφέλιμοι για την ποιότητα ζωής αυτών των γυναικών», σχολίασε η επικεφαλής συγγραφέας, καθηγήτρια Gajanana Bhat.

Η μελέτη παρακολούθησε περιορισμένο αριθμό συμμετεχουσών, γι’ αυτό και οι ερευνητές ζητούν περαιτέρω έρευνα για το θέμα. Από την πλευρά του, το NHS τόνισε ότι η επιστροφή στη σεξουαλική δραστηριότητα μετά από έναν τοκετό είναι διαφορετική χρονικά για την κάθε γυναίκα. Ο κόλπος μετά τη γέννα ενδέχεται να πονά και να χρειάζεται μια περίοδο ανάκαμψης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην προκαλείται πόνος στον κόλπο εξαιτίας του διεισδυτικού σεξ, γι’ αυτό και συχνά συνίσταται στις γυναίκες να εξερευνήσουν πρώτα με τα δάχτυλά τους τον εαυτό τους, ώστε να βεβαιωθούν ότι το σεξ δεν θα τις βλάψει.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ