ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή στα Χανιά για τον καταδικασμένο για ασέλγεια, ιδιοκτήτη φροντιστηρίου – Το “παίζει” άρρωστος αλλά γυρνάει στην πόλη και διασκεδάζει καταγγέλλουν

δικαστηριο

Αγανάκτηση και οργή προκάλεσε η τρίτη αναβολή της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης ασέλγειας σε ανήλικες από πρώην καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Χανιά ο οποίος στην πρώτη δίκη το 2020, είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Όπως και στις δύο προηγούμενες αναβολές στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, ο κατηγορούμενος – μέσω τρίτου προσώπου – ζήτησε αναβολή επικαλούμενος πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, θέμα για το οποίο άλλωστε, αποφασίστηκε τον Νοέμβριο του 2022 και η αναστολή της έκτισης της ποινής του. Όμως οι συνήγοροι των θυμάτων κ. Αρετάκης Ευγένιος και κ. Ριτζάκη Αλεξία, αντιτάχθηκαν στο τρίτο συνεχόμενο αίτημα αναβολής. Μάλιστα, βασισμένοι σε ένορκες καταθέσεις και σε μαρτυρίες καταγγέλλουν πως ο 61χρονος βρίσκεται στα Χανιά και ενώ είχε λάβει αναστολή της ποινής επειδή είχε επικαλεστεί σοβαρό πρόβλημα υγεία, έχει θεαθεί από τότε να κυκλοφορεί σε χώρους εστίασης, καφέ και μπαρ.

Ειδικότερα, ο κ. Αρετάκης υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος, αν και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο και του έχει επιβληθεί η υψηλότερη ποινή, μέχρι και πριν λίγες μέρες κυκλοφορούσε σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια της πόλης, καπνίζοντας πίνοντας και διασκεδάζοντας, προσκομίζοντας μάλιστα αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες που το πιστοποιούν.

Από την πλευρά της η κ. Ριτζάκη, αμφισβητεί το αληθές περιεχόμενο των ιατρικών εγγράφων που προσκομίστηκαν για την αδυναμία προσέλευσης του κατηγορούμενου στο δικαστήριο. Μάλιστα, ζήτησε να απορριφθεί ο λόγος της αναβολής και προσκόμισε στο δικαστήριο τον διορισμό της θυγατέρας του κατηγορουμένου, στο τμήμα της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», από όπου εκδόθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά, τα οποία κάνουν λόγο για προληπτική νοσηλεία του. Ζήτησε από το δικαστήριο να μην υποκύψει στην μεθοδευμένη προσπάθεια του κατηγορούμενου να παραμείνει εκτός φυλακής, χρησιμοποιώντας ιατρικά έγγραφα που προέρχονται από το τμήμα χειρουργικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στο οποίο υπηρετεί ως ιατρός η κόρη του μέχρι και σήμερα.

«Έχει περισσότερα δικαιώματα ο δράστης από τα θύματα; Η συμπεριφορά του στην πόλη δείχνει ότι είναι αμετανόητος» δηλώνουν θύματά του που υπήρξαν μαθήτριες του πρώην ιδιοκτήτη φροντιστηρίου.

 

You may also like

Comments are closed.