ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οργή της δημοτικής αρχής για την Διευθύντρια – «Φαντάστηκε» σεξουαλική παρενόχληση… γιατί ήταν ανεπαρκής!

Facebook
Twitter

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

H δημοτική αρχή της Πάτρας αλλά και το περιβάλλον του αντιδημάρχου που κατηγορήθηκε από Διευθύντρια του Δήμου για δήθεν σεξουαλική παρενόχληση επιμένει τόσο στην αθωότητά του (κάτι το οποίο διεφάνη και από την απόφαση του Συνήγορου του Πολίτη ο οποίος μετά την παρέμβαση της υπαλλήλου έθεσε την υπόθεση στο αρχείο), αλλά και από τα γεγονότα.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του αντιδημάρχου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019 η εν λόγω Διευθύντρια προσπαθούσε να τον προσεγγίσει με φιλικό τρόπο ώστε να αναπτυχθεί οικειότητα. Με μοναδικό σκοπό προφανώς να έχει την εύνοιά του, όμως ο αντιδήμαρχος την κρατούσε σε απόσταση γιατί επιθυμούσε να έχει προς όλους ίδια αντιμετώπιση. Μάλιστα δεν παρέλαβε κλειδιά της αντιδημαρχίας, καθιέρωσε κλειδοθήκη εσωτερικών κλειδιών, επικοινώνησε μαζί της εγγράφως, κρατούσε ημερολόγιο, ενώ ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης!

Όμως φαίνεται ότι η Διευθύντρια δεν έμεινε ικανοποιημένη από την συμπεριφορά του αντιδημάρχου και τότε συνέβησαν τα εξής (σύμφωνα με πληροφορίες από την δημοτική αρχή):

* Μέσα στο αυτοκίνητο του Δημάρχου με μάρτυρα τον οδηγό του Δημάρχου, χάνει την ψυχραιμία της και λέει στον αντιδήμαρχο: «είσαι άσχετος από νόμους, είμαι διευθύντρια και δεν έχω προϊστάμενο, δεν θα σου δίνω αναφορά και θα κάνω ότι γουστάρω» προκαλώντας την οργή του οδηγού. Εκείνος με ψυχραιμία της απάντησε: «Έχετε δίκιο, είμαι 1η φορά αντιδήμαρχος, μπορεί να μην γνωρίζω καλά τα πράγματα, αλλά υπάρχει Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Δήμαρχος, αποκεντρωμένη, υπουργείο εσωτερικών για να αποσαφηνίσουν το θέμα».

Η αντίδραση της Διευθύντριας ήταν να εξαφανισθεί από το γραφείο της με το πρόσχημα ότι η διεύθυνση της είναι διάσπαρτη με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να της στείλουν έγγραφο μαζί με την αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη σχετικά με την προσέλευση στα καθήκοντά της. Στη συνέχεια την κάλεσαν αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος για παρατηρήσεις και αφού εκείνη επέμενε στην συμπεριφορά της, ο περί ου ο λόγος αντιδήμαρχος ετοίμασε αναφορά προς τον Δήμαρχο για να παραγγείλει ΕΔΕ.

Έναν μήνα μετά ο αντιδήμαρχος την «τσάκωσε» στο γραφείο της να έχει δεχτεί πλασιέ και να της δειγματίζει προϊόντα, ενώ απ’ έξω περίμενε υπάλληλος για υπογραφές από την αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη. Την επόμενη ημέρα παρακάμπτοντας τον Δήμαρχο, έκανε  αναφορά σε υπερκείμενες αρμόδιες κρατικές και ανεξάρτητες αρχές. Στην αναφορά τον αποκαλούσε «παλιάνθρωπο, μισογύνη, εμφορούμενο από έμφυλη διάκριση κ.λπ.»!

Ο αντιδήμαρχος συγκέντρωσε αποδεικτικά στοιχεία και τότε έγινε δεύτερη αναφορά και γίνεται ΕΔΕ. Μάλιστα στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση υπάρχουν καταθέσεις από διάφορους υπαλλήλους που της καταλογίζουν απόλυτη απραξία και επιλεκτική εφαρμογή των υπερωριών σε ορισμένους υπαλλήλους

Και τότε  -σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον της δημοτικής αρχής- «εμπνεύστηκε» την σεξουαλική παρενόχληση. Όμως ατυχώς για εκείνη επέλεξε ως ημερομηνία του υποτιθέμενου γεγονότος την 6 Μαρτίου, ημέρα που αποδεδειγμένα ο εν λόγω αντιδήμαρχος βρισκόταν σε άλλο χώρο. Όμως η Διευθύντρια έκανε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη και ισχυρίστηκε πως στο υποτιθέμενο επεισόδιο ήταν οι δυο τους.

«Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της από σωρεία μαρτύρων, που ήταν μαζί με τον αντιδήμαρχο εκείνη την ημέρα. Πέραν τούτων αποδεικνύεται και από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και το παρουσιολόγιο ότι στην Αντιδημαρχία την επίμαχη στιγμή ήταν παρόντες 3 υπάλληλοι, οι οποίοι βεβαιώνουν ότι ο αντιδήμαρχος δεν ήταν εκεί την ώρα που υποτίθεται ότι έγινε το συμβάν» δηλώνουν από την δημοτική αρχή!

Ο Συνήγορος του Πολίτη διερευνά σε βάθος την υπόθεση και αποφαίνεται  ότι όχι μόνο δεν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός της αλλά και ότι αντίθετα αποδεικνύεται ότι αναληθής! Έτσι ο Δήμαρχος της επέβαλλε ποινή στέρησης μισθού 15 ημερών για τη συμπεριφορά αυτή.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ!

Ο αντιδήμαρχος τότε, με βάση τις ΕΔΕ και το έγγραφο από τον Συνήγορο του Πολίτη, της υπέβαλε μήνυση τον Σεπτέμβριο του 2020, για κατ’ εξακολούθηση ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση η οποία οσονούπω θα φτάσει στο ακροατήριο. Ο αντιδήμαρχος προχώρησε την ΕΔΕ, της έκανε άλλες δύο αναφορές που ενετάχθησαν στην Εξέταση. Συνολικά εξετάσθηκαν 18 μάρτυρες. Οι δύο Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και 16 υπάλληλοι από όλες τις υπηρεσίες της διεύθυνσης που προΐσταται. Οι τρεις ήσαν προτεινόμενοι από την Διευθύντρια. Κανένας από τους 18 μάρτυρες δεν επιβεβαίωσε ότι έπεσε στην αντίληψη του κακοποιητική συμπεριφορά προς την Διευθύντρια, ούτε προς κανέναν άλλον υπάλληλο!

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος για τα πειθαρχικά της παραπτώματα οι 15 μάρτυρες επιβεβαίωσαν όλα όσα περιέχονται στις αναφορές του αντιδημάρχου με στοιχεία και οι τρεις δικοί της κατέθεσαν ότι δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με την Διευθύντρια και από αυτούς τους τρεις οι δύο εύλογα δηλώνουν άγνοια των παραπτωμάτων της, αφού δεν εργάζονται στον επίμαχο χώρο, ενώ ο ένας από τους δικούς της μάρτυρες παραδέχτηκε μαζί με πολλούς άλλους ότι δέχτηκε πλασιέ για δειγματισμό εν ώρα υπηρεσίας.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕ

Το πόρισμα της ΕΔΕ είναι συντριπτικό για την Διευθύντρια. Εικοσιεννέα σελίδες και 141 έγγραφα ντοκουμέντα, στοιχειοθετούν τα παρακάτω πειθαρχικά παραπτώματα:

  1. Ανάρμοστη συμπεριφορά προς συναδέλφους
  2. Μη τήρηση ωραρίου υπηρεσίας συστηματικά
  3. Μεροληπτική συμπεριφορά κατά υφιστάμενων
  4. Αδικαιολόγητη αποχή από εκτέλεση καθηκόντων
  5. Συνεχόμενη αναξιοπρεπής και ανάξια συμπεριφορά στην υπηρεσία
  6. Άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας
  7. Άσκηση κριτικής της δημοτικής αρχής με σκόπιμη χρήση αποδεδειγμένα ανακριβών στοιχείων με απρεπείς εκφράσεις.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με το περιβάλλον της δημοτικής αρχής, όταν βγήκε στη δημοσιότητα το θέμα του αντιδημάρχου Ανδρέα Αθανασόπουλου, η Διευθύντρια μπορεί να σκέφτηκε ότι ήταν ευκαιρία να συνδέσει την περίπτωση της. Απευθύνθηκε μάλιστα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά γνώριζαν την αλήθεια και κυρίως γνώριζαν την ίδια και της έβγαλαν κόκκινη κάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Βαθιά θιγμένος από την κατάσταση είναι αποφασισμένος να υποβάλλει  στον Δήμαρχο την 4η αναφορά που αποδεικνύει ότι από τον Φλεβάρη 2021 μέχρι σήμερα απουσίασε αδικαιολόγητα από το γραφείο της 27 φορές, με ημερομηνίες και τι πρόβλημα δημιουργούσε κάθε φορά στην υπηρεσία. Μία από αυτές είναι η περίπτωση του επιχειρηματία προμηθευτή από Κόρινθο που κινδύνευσε να χάσει το δικαίωμα συμμετοχής του σε διεθνή διαγωνισμό επειδή απουσίαζε αδικαιολόγητα.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

Όπως η «Πολιτεία» δημοσίευσε την προηγούμενη Δευτέρα, η διευθύντρια επιμένει: «Έχω κάνει ενστάσεις, κατέθεσα την Παρασκευή το υπόμνημά μου στον Δήμαρχο και περιμένω την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Συνήγορος του Πολίτη έβγαλε όντως ένα πόρισμα μετά από δική μου προσφυγή. Και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο μια και εκεί πήγαν κάποιοι μάρτυρες κυρίως αιρετοί. Και είπαν ότι ο αντιδήμαρχος βρισκόταν εκείνη την ημέρα σε άλλο χώρο. Όμως θα θυμίσω ότι εκείνη την ημέρα προς το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος ήρθε στον Δήμο και με αφορμή την ημέρα της γυναίκας που ακολουθούσε, μοίραζε τριαντάφυλλα σε όλες τις γυναίκες. Σε μένα φυσικά δεν έδωσε και πιστέψτε με στενοχωρήθηκα. Λίγο μετά έγινε το επεισόδιο. Εγώ θα το παλέψω. Όσο αντέχουν τα πνευμόνια μου θα το παλεύω. Για μένα και τις άλλες γυναίκες» κατέληξε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top