ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Πύλο, Γύθειο και Ασπρόπυργο – Υψηλός κίνδυνος και αύριο στη Δ. Ελλάδα

Facebook
Twitter
Οριοθετήθηκαν τα πύρινα μέτωπα στον Σχοίνο της Μεσσηνίας, στην περιοχή Καλύβια Γυθείου και στον Ασπρόπυργο πάνω από τα διόδια της Αττικής Οδού. 

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι «καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου, στην Μεσσηνία».

Στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Στο μεταξύ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Καρβέλας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά», αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Σημειώνεται πως λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι έστειλαν μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους του Μεσοχωρίου Πύλου, να εκκενώσουν άμεσα προς Πήδασο.  Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, ανάμεσά τους 14 Φινλανδοί, δύο ομάδες πεζοπόρου, 15 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε  σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, που βρίσκεται ανάμεσα σε οικισμούς.

Από άγνωστη αιτία η φωτιά στα Καλύβια Γυθείου

Την κινητοποίηση 27 πυροσβεστών, ενός πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχημάτων προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε δασική έκταση στα Καλύβια Γυθείου. Την ίδια στιγμή από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής δεν υπάρχουν αναφορές για ενδεχόμενη απειλή κατοικημένης περιοχής.

Άμεση κινητοποίηση για φωτιά στον Ασπρόπυργο πάνω από τα διόδια της Αττικής Οδού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο πάνω από τα διόδια της Αττικής Οδού. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις, ΜΕΤΠΕ και ΕΜΟΔΕ.  Στο σημείο κατευθύνονται ένα αεροσκάφος Canadair CL 215 και ένα ελικόπτερο Erickson ενώ επιχειρούν αυτή την ώρα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 16.00 σε δασική έκταση στη γέφυρα Αλφειού στον Πύργο Ηλείας.
Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου, 14 οχήματα,  2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη – Ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Aττική
Nότια Εύβοια
Σάμο
Ικαρία
Λέσβο
Χίο
Ψαρά

map_fire

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top