ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Οριστικά τέλος στο «γνήσιο» – Τα Αστυνομικά Τμήματα δεν θα δέχονται πολίτες

Theodorikakos
Ήδη έχει υπάρξει μια πρώτη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών και στη Δυτική Ελλάδα.

Γιατί από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά τα Αστυνομικά Τμήματα δεν θα δέχονται πολίτες για το γνωστό γνήσιο της υπογραφής. Η «Πολιτεία» πληροφορείται ότι ο στόχος του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου είναι διπλός.

Απ’ την μια να κατευθυνθούν όλο και περισσότεροι πολίτες στη χρήση των υπηρεσιών της διαδικτυακής πλατφόρμας gov.gr. Και από την άλλη, να «απελευθερωθούν» σημαντικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που σήμερα είναι «εγκλωβισμένες» σε γραφεία, με σφραγίδες, στυλό και υπογραφές. Και οι πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν και να συνηθίσουν την χρήση του gov.gr, είναι η φράση που χρησιμοποιεί όλο και συχνότερα ο κ. Θεοδωρικάκος.

Άρα, απ’ την Πρωτοχρονιά και μετά, εκτός κι αν μεσολαβήσει μια εύλογη περίοδος προσαρμογής, τα Αστυνομικά Τμήματα, θα πάψουν να θεωρούν το γνήσιο της υπογραφής.

Και όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η μεγαλύτερη δυσκολία θα ανακύψει στους πολίτες μεγαλύτερων ηλικιών που δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση υπολογιστών. Πιθανόν, θα υπάρξει μια σχετική μέριμνα…

Ζ.Μ.

You may also like

Comments are closed.