ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oscars 2021: Χωρίς μάσκες η λαμπερή τελετή

vraveia oscar 2021
Παρά την πανδημία κορωνοϊού, η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αποφάσισε να μην απαιτήσει από τους συμμετέχοντες των Oscars 2021 να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της τελετής.

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του το Variety, επικαλούμενο πηγές της Ακαδημίας, αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες στα Όσκαρ δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια της ζωντανής τελετής στο Union Station στο κέντρο του Λος Άντζελες την Κυριακή.

Οι ανώνυμες πηγές εξηγούν ότι αυτό σημαίνει ότι οι λαμπεροί καλεσμένοι δεν θα φορούν τις μάσκες τους όταν τους «παίρνουν» οι κάμερες. Θα τις φορούν, όμως, κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων ή όταν οι κάμερες δεν βρίσκονται πάνω τους.

Oscars 2021: Χωρίς μάσκες η λαμπερή τελετή - Πόσοι θα παραβρεθούν

Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη κίνηση αφού δεν ακολουθεί την πεπατημένη των 63ων Grammys που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Μαρτίου. Ως η πρώτη τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης εν μέσω της πανδημίας, οι συμμετέχοντες υποχρεώθηκαν να φορούν μάσκες σε όλη της διάρκεια του προγράμματος και οι νικητές ήταν οι μόνοι που αφαίρεσαν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους για την αποδοχή του βραβείου.

Το σκεπτικό της Ακαδημίας για αυτήν την τολμηρή απόφαση είναι πως θεωρεί τη ζωντανή τελετή ως κάτι παρόμοιο με μια ταινία στην οποία οι συμμετέχοντες θεωρούνται μέλη του καστ. Με βάση τις ισχύουσες οδηγίες για την COVID-19, δεν απαιτούνται μάσκες προσώπου για τους ηθοποιούς που βρίσκονται μπροστά από την κάμερα, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter .

Η Ακαδημία έχει επίσης βρει μια λύση για τον περιορισμό της επαφής μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της τελετής. Εκτός από τον περιορισμό της χωρητικότητας του κοινού σε 170 άτομα, οι καλεσμένοι θα εναλλάσσονται επίσης εντός και εκτός του χώρου.

Oscars 2021 Best Picture Nominees

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην κύρια αίθουσα. Ωστόσο, οι διοργανωτές έχουν επίσης ετοιμάσει δύο παρακείμενους εξωτερικούς χώρους, όπου τα δύο τρίτα των επισκεπτών θα κληθούν να παρακολουθούν από εκεί. Οι υποψήφιοι θα διαθέτουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, οπότε θα γνωρίζουν πότε θα εναλλάσσονται εντός και εκτός του κύριου χώρου.  Όπως και στις προηγούμενες τελετές, τα 93α Βραβεία Όσκαρ θα έχουν κόκκινο χαλί. Ωστόσο, μόνο τρεις φωτογράφοι θα επιτραπούν αυτή τη φορά λόγω της πανδημίας. Τα μέλη του Τύπου θα επιτρέπεται να κάνουν συνεντεύξεις ωστόσο θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι αποστάσεις.

You may also like

Comments are closed.

giannopoulos didaktor ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Την Παρασκευή  σε επίσημη τελετή στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα ...