ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Όταν 24 ώρες δεν φθάνουν… Της Ευσταθίας Γιαννιά (*)

Facebook
Twitter

Τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενδεχομένως έως και το άλλο πρωί, αγόγγυστα και ακατάπαυστα για να τα προλάβεις όλα. Να είσαι αποτελεσματική και παραγωγική στη δουλειά σου, να είσαι καλή μητέρα που ικανοποιείς τις ανάγκες των παιδιών σου, να είσαι καλή νοικοκυρά και φυσικά καλή σύζυγος. Ένας διαρκής, καθημερινός αγώνας στον οποίο οι 24 ώρες της ημέρας πολλές φορές φαντάζουν πολύ λίγες… Κι όμως είσαι εδώ, όρθια, επιδεικνύοντας σθένος, δυναμικότητα, ψυχική δύναμη, παρά το γεγονός ότι ο κόπος και οι θυσίες πολλές φορές δεν αναγνωρίζονται ούτε ηθικά, αλλά ούτε και οικονομικά. Ο πολλαπλός ρόλος των γυναικών δεν προέκυψε ξαφνικά, όμως στο σημερινό μεταβαλλόμενο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, έγινε πιο απαιτητικός, όπως άλλωστε και η σύγχρονη κοινωνία. Κι ενώ κάθε μέρα που περνά αποτελεί για τις γυναίκες και μία διαφορετική πρόκληση ή μια ευκαιρία, παραμένουν υψωμένα τα τείχη της ανισότητας, των διακρίσεων, της έμφυλης βίας και των στερεότυπων, στην κοινωνία, στην εργασία, πολλές φορές και στην οικογένεια. Οι γυναίκες παλεύουν εκτός των άλλων, καθημερινά για τα αυτονόητα, εγκλωβισμένες σ’ έναν λαβύρινθο, στην άκρη του οποίου μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται μια μικρή αχτίδα φωτός. Κι αυτό γιατί με συνεχή αγώνα έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα για την αναγνώριση του πολλαπλού ρόλου των γυναικών και τη διευκόλυνσή τους σε μια προσπάθεια βελτίωσης της θέσης τους, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Ωστόσο, η ισότητα δεν είναι υπόθεση μιας μέρας. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια για να κατακτηθεί και κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση δίνει ελπίδα για την κοινωνία της πραγματικής ισότητας και του σεβασμού των ανθρώπινων αξιών.
Επειδή, όμως η φετινή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας τιμάται με φόντο το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, δεν μπορούμε παρά να αφιερώσουμε τη σημερινή ημέρα στις γυναίκες, τις φοιτήτριες, τις εργαζόμενες και όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και στις μητέρες που θρηνούν τα παιδιά τους. Η σκέψη μας, η καρδιά και το μυαλό μας είναι σε αυτές τις γυναίκες.

(*) Η Ευσταθία Γιαννιά Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. και πρώην Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας είναι πολιτευτής Αχαΐας της Ν.Δ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top