ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

«Όταν φτάσαμε ήταν αργά» – Τι λέει ο γιατρός του ΕΚΑΒ που έκανε την πρώτη ανάνηψη στην Ίριδα

7deb12 tragwdia patra 60 1 1
Το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα συνεχίζεται με την μαρτυρία του γιατρού του ΕΚΑΒ που κλήθηκε να κάνει ανάνηψη στην Ίριδα να είναι αποκαλυπτική.

Μιλώντας στην εκπομπή Tlive αναφέρθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης του μωρού τόσο στο σπίτι όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το Καραμανδάνειο.

Για το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ τόνισε: «Αυτό δεν το ξέρω. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι όταν μας έδωσαν την εντολή πήγαμε. Ήμασταν στο κέντρο της Πάτρας και δεν ήταν μακριά από το κέντρο της πόλης το περιστατικό. Οπότε πολύ σύντομα, δεν ήμασταν και απασχολημένοι με άλλο συμβάν και πολύ γρήγορα πήγαμε».

Στην ερώτηση αν ήταν πολύ αργά είπε: «Ήταν αργά όπως αποδείχθηκε, αλλά φαινόταν ότι ήταν αργά. Τέλος πάντων από την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου φαινόταν ότι ήταν αργά, αλλά εν πάση περιπτώσει έπρεπε να κάνουμε ό,τι έπρεπε και ό,τι μπορούσαμε. Κάναμε προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού και στον τόπο, αλλά και στην διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο. Κάναμε προσπάθειες γιατί έπρεπε, η δουλειά μας είναι αυτή».

Για το πόση ώρα έκανε προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού στο ασθενοφόρο ανέφερε: «Δεν θυμάμαι πόση ώρα κάναμε. Αρκετή ώρα κάναμε και στη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στο Καραμανδάνειο».

You may also like

Comments are closed.