ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Μόσχα έτοιμη να χτυπήσει και πάλι το Κίεβο και λέει ότι κατέλαβε το λιμάνι της Μαριούπολης

kiev 0

Νέες απειλές προς την Ουκρανία εξαπολύει η Μόσχα λέγοντας πως θα χτυπήσει και πάλι το Κίεβο. Όπως μεταδίδει το Ria «εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, θα χτυπήσουμε τα σημεία που λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου».  Νωρίτερα, ρωσικές τοπικές αρχές δήλωσαν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά σε ένα ρωσικό χωριό σε δυτική περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία.

Ωστόσο δεν ήταν εντελώς σαφές τι συνέβη καθώς οι τοπικές αρχές της περιοχής του Κουρσκ έκαναν αντιφατικές δηλώσεις, ενώ διέγραψαν ανακοίνωση που είχαν δώσει νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης σύμφωνα με την οποία ένα σημείο ελέγχου δέχθηκε πυρά.

«Πριν από μια ώρα, πυροβολισμοί ακούστηκαν στην μεθόριο κοντά στο χωριό Γκορντέγιεφκα» της περιοχής Κορενέφσκι τόνιζαν οι αρχές στην τελευταία τους ανακοίνωση στο κανάλι τους στο Telegram, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές στην δική μας πλευρά».

ukraine

Υπό τον έλεγχό μας το λιμάνι της Μαριούπολης λένε οι Ρώσοι

Την ίδια ώρα η Ρωσία υποστηρίζει πως είναι «υπό τον έλεγχό μας το λιμάνι της Μαριούπολης». Στο μεταξύ  η Μαριούπολη είναι πόλη-φάντασμα καθώς μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους, ενώ πριν από λίγα 24ωρα το τάγμα του Αζόφ είχε ισχυριστεί ότι Ρώσοι έριξαν με drones χημικά.

Οι τοπικές αρχές της Μαριούπολης διατρανώνουν, από την πλευρά τους ότι εξακολουθούν να δίνουν μάχες και πως τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Μόσχας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το εμπορικό λιμάνι της Μαριούπολης. «Στην πόλη της Μαριούπολης, το εμπορικό λιμάνι έχει απελευθερωθεί πλήρως από τους μαχητές του ναζιστικού σχηματισμού Αζόφ», δήλωσε ειδικότερα.

Επιπλέον το ρωσικό υπουργείο επεσήμανε ότι όλοι οι «όμηροι» από τα σκάφη στο λιμάνι της Μαριούπολης έχουν απελευθερωθεί. Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το ρωσικό TASS. Μεταξύ αυτών που παραδόθηκαν, υπάρχουν 162 αξιωματικοί και επίσης 47 γυναίκες μέλη της υπηρεσίας, δήλωσε ο Κονασένκοφ, που ανέφερε ακόμα ότι οι 151 τραυματίες Ουκρανοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.

mariupol

Από την πλευρά του ο αναλυτής άμυνας και ασφάλειας, καθηγητής Μάικλ Κλαρκ, ο οποίος παρείχε αναλύσεις για το Sky News, υποστηρίζει ότι η κατάληψη του λιμένα της Μαριούπολης από τους Ρώσους είναι κατά πάσα πιθανότητα αλήθεια. Ο ίδιος πιστεύει ότι η Μαριούπολη πιθανότατα θα πέσει «σε λίγες ώρες, όχι ημέρες» και μπορεί να υπάρξουν κάποιες δραματικές εξελίξεις μέσα σε μια νύχτα. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το δίκτυο Ria Novosti μετέδωσε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ