ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ουκρανία: «Κλείδωσαν» για σήμερα οι διαπραγματεύσεις εν μέσω μπαράζ βομβαρδισμών

Facebook
Twitter
«Κλείδωσε» για σήμερα Τετάρτη (2.3.2022) ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη, με την εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε το CNN, ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αναμένεται να περιλαμβάνει τους ίδιους εκπροσώπους που ήταν παρόντες σε αυτόν της Δευτέρας, όπως δήλωσε και ένας βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας.

«Είναι επίσημο. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και κατακτητή», δήλωσε ο ίδιος, με την τοποθεσία των συνομιλιών να μην έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα έγιναν συνομιλίες στη Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

shelling ukraine r 0203 scaled

«Δεν θα δεχτούμε τελεσίγραφα από τη Ρωσία»

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, αλλά όχι και να δεχτούμε ρωσικά τελεσίγραφα», διεμήνυσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων της χώρας του με τη Ρωσία.

Ωστόσο, συνεχίζεται το μπαράζ βομβαρδισμών της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας, με πόλεις όπως το Χάρκοβο και η Μαριούπολη να υφίστανται μεγάλες καταστροφές αλλά και νεκρούς αμάχους. Σημειώνεται πως πάνω από 2.000 άμαχοι είναι νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση.

Τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί νωρίτερα σήμερα μετά τους νέους βομβαρδισμούς που υπέστη το Χάρκοβο, ενώ παράλληλα ο δήμαρχος της Μαριούπολης, κατήγγειλε πως η πόλη υφίσταται μαζικές απώλειες σε κτήρια και εγκαταστάσεις ενώ έχει «κοπεί» και το νερό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top