ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες στα ανατολικά της χώρας

Στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι μάχες στο Ντονμπάς, με τους Ρώσους να πολιορκούν τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής και τους Ουκρανούς να μάχονται για να τους αποκρούσουν.

Ρωσική οβίδα πέφτει δίπλα στους Ουκρανούς στρατιώτες και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς. Κάποιοι πέφτουν τραυματισμένοι, άλλοι προσπαθούν να καλυφθούν.

Με βομβαρδισμούς σαν αυτόν και οδομαχίες οι Ρώσοι προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των Ουκρανών και να καταλάβουν το Σεβεροντονέτσκ. Οι βομβαρδισμοί στη μεγαλύτερη πόλη του Ντονμπάς που παραμένει στα χέρια των Ουκρανών, δεν σταματούν ούτε λεπτό.

Οι Ρώσοι λένε πως έχουν καταλάβει το ένα τρίτο του Σεβεροντονέτσκ, οι Ουκρανοί αγωνίζονται να τους σταματήσουν.

Μάχες γίνονται και για την κατάληψη του Λισιτσάνσκ, της πόλης που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του στρατηγικής σημασίας ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς.

Έρευνα για τις συνθήκες από τις οποίες έχασε χθες τη ζωή του ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου BFM Φρεντερίκ Λεκλέρ – Ιμχόφ διέταξε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης αμάχων.

Εν τω μεταξύ η Τουρκία διεκδικεί ρόλο εγγυητή και στη χαλάρωση του ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού της Ουκρανίας ώστε να επαναληφθεί η εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

Για τον σκοπό αυτόν θα επισκεφθεί την Άγκυρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ την ερχόμενη εβδομάδα.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

glipta ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελλάδα θα απέρριπτε μια «συμφωνία» για τα γλυπτά με το Βρετανικό Μουσείο καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει νομική παγίδα

Η εφημερίδα Τέλεγκραφ αναφέρεται στον Τζωρτζ Όσμπορν, τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, που πρότεινε ότι υπάρχει μια «συμφωνία ...