Ουκρανία: Ο Πούτιν διέταξε 36ωρη κατάπαυση πυρός λόγω Χριστουγέννων

Facebook
Twitter

Προσωρινή κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία την Παρασκευή και το Σάββατο, διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λόγω των Ορθόδοξων Χριστουγέννων, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα, Πέμπτη (5/1) εντολή στον υπουργό Άμυνάς του να κηρύξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 36 ώρες στις 6 και 7 Ιανουαρίου για να επιτραπεί στους Ορθόδοξους Χριστιανούς να παρακολουθήσουν τις Χριστουγεννιάτικες λειτουργίες.

«Λαμβάνοντας υπόψη την έκκληση του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, δίνω εντολή στον υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να κηρύξει από τις 12:00 στις 6 Ιανουαρίου 2023 έως τις 24:00 στις 7 Ιανουαρίου 2023, κατάπαυση του πυρός σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής μεταξύ των δύο πλευρών στην Ουκρανία. Βασισμένοι στο γεγονός ότι μεγάλος αριθμός πολιτών που δηλώνουν Ορθόδοξοι ζουν στις εμπόλεμες περιοχές, καλούμε την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να τους δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς και την Ημέρα της Γεννήσεως του Χριστού», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top