ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ουκρανία: Οι πολίτες με τα όπλα στα χέρια – Ασκήσεις αστικής μάχης

Facebook
Twitter
«Μην πανικοβάλλεστε! Ετοιμαστείτε!». Αυτή είναι η ονομασία επιχείρησης στρατιωτικής εκπαίδευσης εθελοντών, που διεξάγεται σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, όχι μόνο στα σύνορα, αλλά και στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις. Ο ουκρανικός στρατός εκπαιδεύει καθημερινά πολίτες, άνδρες και γυναίκες, στη χρήση όπλων, για να υπερασπιστούν τη χώρα τους σε περίπτωση εισβολής ρωσικών δυνάμεων. 

Η ένταση παραμένει, καθώς ρωσικά στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ukraine Tensions training

Η Ρωσία εξακολουθεί να αρνείται ότι σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία, όμως ζητά από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να δεσμευτούν ότι δεν θα δεχθούν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, δεν θα αναπτύξουν επιθετικά όπλα και θα αποσύρουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ από την Ανατολική Ευρώπη. Η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ έχουν απορρίψει αυτά τα αιτήματα της Μόσχας.

Ukraine training civilians

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, η στρατιωτική εκπαίδευση των πολιτών περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – βασικές ασκήσεις: πώς να κρατούν όπλο, να παρέχουν ασφάλεια και πρώτες βοήθειες.

«Φοβάμαι για μένα και την οικογένειά μου. Θέλω να μάθω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και την Ουκρανία» είπε ένας εθελοντής στο πρακτορείο Associated Press.

Resident throws a Molotov cocktail Ukraine

Στα περίχωρα του Κιέβου, οι πολίτες μαθαίνουν να πετούν μόλοτοφ και συμμετέχουν σε ασκήσεις αστικής μάχης.

Ukraine training campaign
training campaign Dont panic

Στη Λεόπολη, Αμερικανοί στρατιώτες εκπαιδεύουν Ουκρανούς στη χρήση όπλων, μεταξύ των οποίων και εκτοξευτές ρουκετών.

Στην ερημωμένη πόλη του Τσέρνομπιλ, σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων ραδιενέργειας, ο ουκρανικός στρατός διεξήγαγε ασκήσεις αστικής μάχης το Σάββατο. Το σενάριο της άσκησης ήταν η απελευθέρωση του οικισμού από παράνομες ένοπλες ομάδες.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top