ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ουκρανία: “Προβλέψιμη η ρωσική επιστράτευση” -Πούτιν: Δεν μπλοφάρω!

Facebook
Twitter
«Η επιστράτευση από την πλευρά της Ρωσίας ήταν προβλέψιμη και θα αποδειχτεί μη δημοφιλής, ενώ είναι κάτι που υποδηλώνει ότι ο πόλεμος δεν εξελίσσεται με βάση το σχέδιο της Μόσχας», δήλωσε σήμερα ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ.
Σε γραπτό του μήνυμά του προς το Reuters ο ίδιος είπε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη για την έναρξη ενός «απρόκλητου πολέμου» και να χρεώσει την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της Ρωσίας στην Δύση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την πρώτη επιστράτευση στην Ρωσία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας την Δύση ότι αν συνεχίσει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «πυρηνικό εκβιασμό», η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ ολόκληρου του οπλοστασίου της.

Η μερική επιστράτευση που διατάσσει ο Πούτιν κλιμακώνει σημαντικά την σύρραξη στην Ουκρανία και έρχεται σε μία στιγμή που η Ρωσία αντιμετωπίζει την ουκρανική αντεπίθεση που έχει ωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις σε οπισθοχώρηση και την παράδοση ουκρανικών εδαφών που είχαν με κόπο καταλάβει.

«Απολύτως προβλέψιμη κίνηση, που φαντάζει περισσότερο ως μια προσπάθεια αιτιολόγησης της ίδιας της αποτυχίας τους (των Ρώσων)», έγραψε ο Ποντόλιακ στην πρώτη αντίδραση της ουκρανικής προεδρίας μετά την ρωσική επιστράτευση.

«Ο πόλεμος είναι σαφές ότι δεν εξελίσσσεται με βάση το ρωσικό σενάριο και ως εκ τούτου ο Πούτιν έπρεπε να λάβει υπερβολικά μη δημοφιλείς αποφάσεις να επιστρατεύσει και να περιορίσει υπερβολικά τα δικαιώματα των ανθρώπων», έγραψε ο ίδιος.

«Οι Ρώσοι που ζήτησαν την καταστροφή της Ουκρανίας κατέληξαν να πάρουν, πρώτον επιστράτευση, δεύτερον, κλειστά σύνορα, τρίτον, μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, τέταρτον, φυλακή για λιποταξία. Όλα βαίνουν βάσει σχεδίου, σωστά; Η ζωή έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ», έγραψε ο Ποντόλιακ στο Twitter.

Πούτιν: «Δεν μπλοφάρω»

«Δεν μπλοφάρω»: με τα λόγια αυτά απείλησε για ακόμη μια φορά τη Δύση με χρήση πυρηνικών όπλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πολυαναμενόμενου διαγγέλματός του έκανε λόγο για εκβιασμούς κατά της χώρας του ενώ παράλληλα κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία.

«Η Δύση εκβιάζει τη Ρωσία, αλλά η Ρωσία έχει πολλά όπλα με τα οποία μπορεί να απαντήσει. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους πόρους που έχουμε για να υπερασπιστούμε τον λαό μας», είπε μεταξύ άλλων.

«Έχω εμπιστοσύνη στην υποστήριξή σας», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να «μπλοκάρει» οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης και ανάπτυξης.

Απευθυνόμενος στους Ρώσους πολίτες και τους κατοίκους των περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνας και Ζαπορίζια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να «μπλοκάρει» οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης και ανάπτυξης.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή, ο Πούτιν δήλωσε πως στηρίζει όσους σχεδιάζουν δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες από τις ρωσικές δυνάμεις περιοχές της Ουκρανίας.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες για τη διενέργεια αυτών των δημοψηφισμάτων» δήλωσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας σε αυτό το σημείο τη μερική επιστράτευση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top