ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ουκρανία: Τρία εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκαν από τη Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες

Facebook
Twitter

Ο έντονος βομβαρδισμός της Ρωσίας στις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας συνεχίστηκε στις 19 Οκτωβρίου, με τρεις σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που καταστράφηκαν από ρωσικούς πυραύλους και επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέσα σε μόλις μία ημέρα, είπε ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην τακτική ομιλία του στους Ουκρανούς.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε προηγούμενες εκκλήσεις άλλων εθνικών και περιφερειακών κυβερνητικών αξιωματούχων προς τους Ουκρανούς να περιορίσουν σημαντικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τις 20 Οκτωβρίου.

«Αύριο, (σ.σ. σήμερα) είναι πολύ σημαντικό η κατανάλωση να είναι όσο το δυνατόν πιο συνειδητή», είπε ο Ζελένσκι. «Με αυτόν τον τρόπο οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι μικρότερες».

Εν τω μεταξύ η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει γεννήτριες στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στο πρόβλημα της ηλεκτρικής ενέργειας. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε την παροχή τεσσάρων σετ 400 κιλοβάτ και ενός σετ γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας 150 κιλοβάτ στην Ουκρανία, καθώς η ενεργειακή υποδομή της χώρας συνεχίζει να βομβαρδίζεται σκόπιμα από ρωσικούς πυραύλους και drones καμικάζι.

Η παράδοση των γεννητριών έχει ήδη εγκριθεί και θα πρέπει να φτάσει στην Ουκρανία εντός τριών ημερών, αναφέρεται σε δήλωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Μέχρι την Άνοιξη;

Έμπειροι αξιωματούχοι στην ουκρανική πρωτεύουσα με τους οποίους μίλησε το enikos.gr εκτιμούν ότι η πιθανότητα νέας επίθεσης από τη Λευκορωσία είναι μικρή, αλλά μπορεί να αυξηθεί την άνοιξη.

Η Ρωσία είναι πολύ απίθανο να μπορέσει να συγκεντρώσει αρκετές δυνάμεις στη Λευκορωσία για μια νέα επίθεση στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας, σύμφωνα με τον Yevhenii Sylkin, σύμβουλο στρατηγικών επικοινωνιών για την Κοινή Διοίκηση Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως αναφέρει η Ukrinform.

Οι ρωσικές και οι λευκορωσικές δυνάμεις διεξάγουν ασκήσεις στη Λευκορωσία υπό την ιδιότητα μιας νεοσυσταθείσας κοινής στρατιωτικής ομάδας εργασίας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ρωσικό απόσπασμα αποτελείται από 10.000 στρατιώτες, 170 άρματα μάχης, 200 τεθωρακισμένα οχήματα και 100 όλμους, είπε ο Σίλκιν σε σχόλιο στην Ukrinform.

Αν και η πιθανότητα ύπαρξης αρκετών δυνάμεων για μια νέα επίθεση πριν από το τέλος του έτους είναι «πολύ χαμηλή», η απειλή «θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά την άνοιξη», είπε ο Sylkin.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top