ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ζευγάρι παντρεύτηκε υπό τον ήχο των οβίδων – «Θέλουμε να πεθάνουμε μαζί» δήλωσαν (video)

gamos ukraine
Δεν ήταν η ημέρα του γάμου που ονειρεύτηκαν, αλλά καθώς η Ρωσία επιτέθηκε στη χώρα τους την Πέμπτη, η Yaryna Arieva και ο σύντροφός της Sviatoslav Fursin έσπευσαν να παντρευτούν υπό τον ήχο των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής που ηχούσαν στα αυτιά τους.

«Ήταν πολύ τρομακτικό», είπε στο CNN η νύφη, η οποία παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ του Κιέβου. «Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου και βγαίνεις έξω και ακούς αυτό», είπε η Arieva, βουλευτής στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κιέβου.

Το ζευγάρι είχε σχεδιάσει να παντρευτεί στις 6 Μαΐου και να γιορτάσει σε ένα εστιατόριο με μια «πολύ, πολύ χαριτωμένη βεράντα» με θέα στον ποταμό Δνείπερο, είπε η Arieva. «Μόνο εμείς και το ποτάμι και όμορφα φώτα», είπε η 21χρονη. Όμως όλα αυτά άλλαξαν όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία νωρίς την Πέμπτη.

Το ζευγάρι, που γνωρίστηκε τον Οκτώβριο του 2019 σε μια διαδήλωση στο κέντρο του Κιέβου, αποφάσισε ότι ήθελε να παντρευτεί επειδή δεν είναι σίγουροι για το μέλλον τους. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα πολεμήσουμε για τη γη μας», είπε η κοπέλα. «Μπορεί να πεθάνουμε και θέλαμε απλώς να είμαστε μαζί πριν από όλα αυτά».

Μετά τον γάμο τους, η Arieva και ο Fursin, 24 ετών, μηχανικός λογισμικού, ετοιμάστηκαν να πάνε στο τοπικό Κέντρο Εδαφικής Άμυνας για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην υπεράσπιση της χώρας.

«Ίσως αυτοί (οι Ρώσοι) μόλις φύγουν από τη χώρα μας, να μπορέσουμε να γιορτάσουμε κανονικά», είπε η Arieva και πρόσθεσε: «Ελπίζω μόνο ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε τη γη μας, θα έχουμε τη χώρα μας ασφαλή και ευτυχισμένη χωρίς Ρώσους σε αυτήν».

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ