ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η Πάτρα “άνοιξε” την πιο ζεστή αγκαλιά στους Ουκρανούς – 121 οι πρόσφυγες στην πόλη, έρχονται κι άλλοι!

Ένθετη 1ο ΘΕΜΑ

του Αχιλλέα Ροδίτη

Σύμφωνα με τον κ. Ροδόπουλο, στην Πάτρα διαβιούν 121 πρόσφυγες μέχρι σήμερα. Εκ των οποίων, περίπου 75 με 80 παιδιά. Όλοι φιλοξενούνται σε σπίτια (οι περισσότεροι) ή σε ξενοδοχεία που οι ιδιοκτήτες τους έχουν μειώσει στο μισό ή και πάνω από αυτό το κόστος διαμονής.

1ο ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

 

«Η ΠΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗ»

Η χαρακτηριστική φράση του Μιχάλη Ροδόπουλου σε σχέση με τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά της Πάτρας, είναι:

«Η Πάτρα είναι φιλόξενη. Η πόλη μας άνοιξε μεγάλη αγκαλιά για αυτούς τους ανθρώπους. Τους έβαλε αμέσως στα σπίτια της. Γυναίκες, παιδιά, ακόμα και ολόκληρες οικογένειες. Άλλες δύο οικογένειες έφθασαν την Δευτέρα του Πάσχα και αμέσως βρέθηκαν σπίτια για να τους φιλοξενήσουν».

Αντιθέτως, ο κ. Ροδόπουλος αναφέρει ότι στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν δομές φιλοξενίας, όχι όμως αυτή η ανθρώπινη ζεστασιά που προσφέρεται εδώ. «Για αυτό και πολλοί Ουκρανοί θέλουν να φύγουν από την Θεσσαλονίκη και να έρθουν εδώ», τονίζει ο κ. Ροδόπουλος.

 

50 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΚΑΦΙΔΙΑ ΚΑΙ

ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

1ο ΘΕΜΑ Μ. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Στο μεταξύ, ο κ. Ροδόπουλος προετοιμάζεται να ξανανοίξει τις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς για να φιλοξενήσει πάνω από 50 παιδιά από την Ουκρανία, από τώρα και για όλο το καλοκαίρι, που θα αφιχθούν αυτή την εβδομάδα. Επίσης, ολοκληρώθηκε μία ακόμα συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού από τον Σύνδεσμο Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας (τρόφιμα και φάρμακα) και το φορτηγό αναχώρησε σήμερα για τα σύνορα της χώρας.

 

You may also like

Comments are closed.