ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ουγγαρία: Ανοίγει νηπιαγωγεία και βρεφικούς σταθμούς στην Τρανσυλβανία για την διατήρηση της ουγγρικής ταυτότητας

Facebook
Twitter

Με πρόγραμμα ανάπτυξής νηπιαγωγείων, η κυβέρνηση της Ουγγαρία επιχειρεί να διατηρήσει την ουγγρική ταυτότητα στη λεκάνη των Καρπαθίων.

¨Ήδη έχουν κατασκευαστεί 90 νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί και έχουν ανακαινιστεί πάνω από 380 ιδρύματα στην Τρανσυλβανία”, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών την Τρίτη στην Oradea (Ρουμανία).

Ο Péter Szijjártó τόνισε με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας ενός νηπιαγωγείου που βρίσκεται στη Velenţa, την παλαιότερη συνοικία της πόλης Oradea,  ότι το ουγγρικό έθνος κατάφερε να επιβιώσει παρά τις ιστορικές δυσκολίες, από δύο ισχυρούς  παράγοντες: Ο ένας είναι η αλληλεγγύη της κοινότητας, ο άλλος είναι η χριστιανική πίστη.

Η ουγγρική κοινότητα ζει διασκορπισμένη σε πολλά κράτη της λεκάνης των Καρπαθίων, γεγονός που επιβάλλει ένα σημαντικό καθήκον στην τρέχουσα κυβέρνηση της μητρικής χώρας, επομένως πρέπει να εξασφαλίσει, μεταξύ άλλων, τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ουγγρικής ταυτότητας.

Τέλος, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα γεννήθηκε από αυτή την αναγνώριση, στο πλαίσιο του οποίου η ουγγρική κυβέρνηση έχτισε 150 νέες εκκλησίες στη λεκάνη των Καρπαθίων από το 2010 και συνέβαλε στην ανακαίνιση περισσότερων από 3.000 εκκλησιών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top