ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επισκέπτεται την Ελλάδα με… 7,5 δισ. ευρώ στις αποσκευές της

oursoula fon nter laien
Στην Αθήνα έρχεται αύριο, Πέμπτη (17/6) η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ώστε να ανακοινώσει το «πράσινο φως» στο ελληνικό σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Eκτός από την αναμενόμενη επίσκεψη στο Μαξίμου στις 9 το πρωί για την συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το απόγευμα οι σχετικές ομιλίες κι ανακοινώσεις θα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γίνουν σε «διαδραστική εκδήλωση» στην Αρχαία Αγορά, που κρίθηκε όχι μόνο από τη δική μας πλευρά αλλά κι από τους συνεργάτες της ως το ιδανικό σκηνικό για τη διεθνή προβολή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

H χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι σχεδόν διπλάσια από το αναμενόμενο για το 2021. Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα λάβει περίπου 7,5 δισ. ευρώ το 2021 αντί το αρχικό ποσό των περίπου 4 δισ. ευρώ.

Η προκαταβολή της τάξης του 13% θα αποτελείται από 2,3 δισ. ευρώ επιδοτήσεις και 1,6 δισ. δάνεια, σύνολο 3,9 δισ. ευρώ- θα ακολουθήσουν άλλα 1,7 δισ. επιδοτήσεων και 1,8 δισ. δανείων. Συνολικά, δηλαδή, το 2021 θα εισρεύσουν στη χώρα 7,5 δισ. ευρώ.

You may also like

Comments are closed.