ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάει για… Αίγιο ο Π. Σακελλαρόπουλος; – Το σενάριο πίσω απ’ την αλλαγή ρόλου

sakellaropoulos panagiotis
Τι «κρύβει» άραγε η αλλαγή στα καθήκοντα του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό που έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανακοινώνοντας το νέο διοικητικό σχήμα της Π.Δ.Ε.;

Πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν αυτή την αλλαγή ποικιλοτρόπως, ορισμένοι δε έσπευσαν να συνδυάσουν το «ασυμβίβαστο» θεωρώντας πως ο κ. Σακελλαρόπουλος μάλλον οδεύει για το… ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σε περίπτωση κήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ωστόσο, υπάρχει κι ένα ακόμη σενάριο που αποκαλύπτει σήμερα η «Πολιτεία» και το Politeianews.gr, το οποίο μάλιστα φαίνεται να είναι και το ισχυρότερο. Διότι καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο στόχος του μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχη δεν είναι οι εθνικές εκλογές, ούτε να εκλεγεί βουλευτής, αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και μάλιστα, η περιοχή με την οποία διατηρεί άρρηκτες σχέσεις, η Αιγιάλεια.

Με άλλα λόγια, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο να προετοιμάζεται για κάθοδο του στον πολύπαθο και ταλαιπωρημένο Δήμο Αιγιαλείας. Η «Πολιτεία» επικοινώνησε με τον ίδιο, θέτοντας του απευθείας το σχετικό ερώτημα. Δεν επιβεβαίωσε αλλά και δεν διέψευσε το σενάριο, ωστόσο δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι: «Ποτέ δεν έχω κρύψει την αγάπη μου και την στενή μου σχέση με το Αίγιο και την Αιγιάλεια ευρύτερα». Μένει λοιπόν να δούμε, εάν τελικά ο κ. Σακελλαρόπουλος θα αυξήσει τις επισκέψεις του στην εν λόγω περιοχή και θα ρίξει εκεί, προσεχώς, το κέντρο βάρους.

ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ως γνωστόν, το έμπειρο και «πρώτης γραμμής» στέλεχος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και χαρακτηρισμένος από πολλούς «γαλάζιους» κύκλους ως σοβαρός και αξιόμαχος «παίκτης» στο πολιτικό γίγνεσθαι, έπαψε να ασκεί καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής, παρότι το έργο που παρείχε στη θητεία του είναι σημαντικό και αξιόλογο.

Προφανώς παρέμεινε σε ρόλο ενεργό στην Π.Δ.Ε. αφού ο κ. Φαρμάκης του ανέθεσε έναν εξίσου σημαντικό ρόλο, σε επίπεδο εντεταλμένου συμβούλου και βοηθού του Περιφερειάρχη. Συγκεκριμένα, του ανέθεσε τις αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, συντονισμού  των παραγωγικών τάξεων για θέματα συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών της Π.Ε. Αχαΐας και υπευθύνου για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων εντός των ορίων της Π.Ε. Αχαΐας.

You may also like

Comments are closed.