ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Εκδηλώσεις και δηλώσεις

aimodotis hmera
Υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου θα φιλοξενηθεί εφέτος η εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου.

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, ο Κήπος του Προεδρικού Μεγάρου άνοιξε από τις εννέα το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις πέντε το απόγευμα για εθελοντές αιμοδότες. Συνολικά στην εθελοντική αιμοδοσία θα συμμετάσχουν 60 μέλη της Προεδρίας της Δημοκρατίας και 60 πολίτες εθελοντές αιμοδότες.

Την εκδήλωση – γιορτή της εθελοντικής αιμοδοσίας θα τιμήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΕΑ καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό που θα οργανώσει την αιμοδοσία.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί για τη λοίμωξη covid-19 μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό εμφάνισαν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα με ασφάλεια 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

You may also like

Comments are closed.