ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση Νίκου Τζανάκου για συμμετοχή και ατόμων με αναπηρία στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

ΕΠΕ 3

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες η εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου της ΕΠΕ, Παραολυμπιονίκη, κου Καπελλάκη Γεωργίου με το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Παιδιών (ICG) κο Τζανάκο Νίκο.

ΕΠΕ 4

Μετά την ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων ο πρόεδρος της ΕΠΕ που είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης,ενημερώθηκε για τους Παγκόσμιους Αγώνες Παιδιών, το πλαίσιο διοργάνωσης και συμμετοχής, την ιστορία αλλά και για τις μελλοντικές αναθέσεις διοργάνωσης.

Ο κος Τζανάκος έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τον ενθουσιασμό κοινού και συμμετεχόντων από τη συμμετοχή παιδιών με αναπηρία στην προηγούμενη διοργάνωση του Coventry, GB 2022 και γνωρίζοντας το σημαντικό έργο της ΕΠΕ τον τελευταίο χρόνο και το θεσμοθετημένο ρόλο της, πρότεινε τη συνεργασία για οργάνωση επίσημης Ελληνικής αποστολής παιδιών με αναπηρία στην επόμενη διοργάνωση στο Νταεγκου της Ν.Κορέας.

ΕΠΕ 2

 

Πιο συγκεκριμένα ο κος Τζανάκος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην ΕΕ των ICG και την Ο.Ε των αγώνων του Νταεγκού 2023 την ισχυρή επιθυμία του Ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος να ενταχθούν στους αγώνες παιδιά με αναπηρία, ενώ ο κος Τζανάκος και ο κος Καπελλάκης συμφώνησαντο επόμενο διάστημα θα κληθεί στην Ελλάδα ο Πρόεδρος και ο Γεν.Γραμματέας της ΕΕ των ICG ώστε να συζητηθούν επισήμως και εκτενώς οι ανωτέρω προτάσεις.

 

logo ΕΠΕ

 

Ο κος Καπελλάκης συμφώνησε ότι τα οράματα των 2 φορέων συμπλέουν καθώς η ΕΠΕ με απόφαση της νέας διοίκησης βρίσκεται στην εκπόνηση  ενός σημαντικού έργου για την προσέλκυση παιδιών και νέων στον Παραολυμπιακό Αθλητισμό.

 

Ως εκ τούτου με συντονισμένες δράσεις των 2 φορέων εντός και εκτός συνόρων &με εφόδιο τις άριστες διεθνείς σχέσεις της ΕΠΕ και στενές συνεργασίες με άλλες ΕΠΕ θα προβούν από κοινού σε ενέργειες για την επίτευξη αυτού του κοινού οράματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.