Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων – Σε 96 χώρες η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ

Facebook
Twitter
Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στην Ευρώπη καταγράφει την τελευταία εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την στιγμή που οι εμβολιασμοί στην ΕΕ ξεπερνούν τα 370 εκατ. δόσεις.

Αύξηση των κρουσμάτων κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Ευρώπη την στιγμή που εντατικοποιούνται οι εμβολιαστικές εκστρατείες προσεγγίζοντας το 60%.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ πρόκειται για την πρώτη εβδομαδιαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μετά από διάστημα δύο και πλέον μηνών όπου σημειώνονταν σταθερή μείωση τους, με αποτέλεσμα μόνο την περασμένη εβδομάδα να έχουν εντοπιστεί 372.000 νέα κρούσματα.

Τα υψηλότερα ποσοστά νέων κρουσμάτων καταγράφονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με αύξηση που φτάνει το 55% και στην Ρωσία με 24%.

Μένει να διευκρινιστεί αν η αύξηση αυτή οφείλεται στην γρήγορη διασπορά της παραλλαγής ΔΕΛΤΑ ή αν συνδέεται και με μεγάλες αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε αρκετές χώρες της ΕΕ με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών οι οποίοι δεν τηρούν τα κοινωνικά μέτρα ή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ που αναμένεται πάντως να γίνει η κυρίαρχη στην Ευρώπη μέσα τις επόμενες εβδομάδες, εντοπίζεται σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ πλέον σε 96 χώρες.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top