ΠΟΛΙΤΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πάγο» στις αυξήσεις των διοδίων μέχρι τις εκλογές βάζει η κυβέρνηση

diodia

Στην επόμενη κυβέρνηση μεταφέρεται το μπαλάκι για τις ανατιμήσεις των διοδίων στους οδικούς άξονες της χώρας αφού η προσπάθεια των παραχωρησιούχων να προχωρήσουν σε αυξήσεις από αρχές του έτους πέφτει προς το παρόν στο «προεκλογικό» κενό.

Αίσθηση πάντως προκαλούν οι ανακοινώσεις των εταιρειών για τις επικείμενες ανατιμήσεις, καθώς διαδοχικά τις τελευταίες μέρες όλες οι εταιρείες παραχώρησης προχώρησαν στην κατάρτιση νέων τιμοκαταλόγων που βάζουν φωτιά στις τιμές των διοδίων για το 2023 αν και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν.

Ολυμπία ΟδόςΑυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ΓέφυραΝέα και Κεντρική Οδός έχουν καταρτίσει τα νέα τιμολόγια, ανακοινώνοντας ότι παγώνουν προσωρινά τις αυξήσεις μέχρι να υπάρξει η πολιτική απόφαση για την εφαρμογή τους.

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για νομικούς ελιγμούς των παραχωρησιούχων στη μάχη που έχει ξεσπάσει με το υπουργείο Υποδομών το τελευταίο διάστημα αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εξάμηνη σιωπηλή παράταση στην εφαρμογή των νέων τιμολογίων προκειμένου η κυβέρνηση να μην βρεθεί αντιμέτωπη, λίγους μήνες πριν την προσφυγή στις κάλπες με αυξήσεις διοδίων σε όλο το εθνικό δίκτυο.

Οι εταιρείες με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης αναπροσαρμόζουν κάθε χρόνο τα διόδια σύμφωνα με το δείκτη τιμών καταναλωτή Σεπτεμβρίου και προχωρούν στις σχετικές ανακοινώσεις λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου.

Όπως επισημαίνεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις, η ετήσια μεταβολή του εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών καταναλωτή είναι 11,26% και οδηγεί σε σημαντικές ανατιμήσεις που στα ΙΧ φτάνουν το 16%.

You may also like

Comments are closed.

super market ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στα ύψη ξανά οι τιμές στα super market – Ανατιμήσεις έως 20% τις επόμενες ημέρες – Ποια προϊόντα επηρεάζονται

Νέο κύμα ανατιμήσεων θα σαρώσει τα σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, τα τιμολόγια χονδρικής εμφανίζονται «φουσκωμένα» για τον Φεβρουάριο έως και 20%. ...