ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Lockdown: «Παγώνει» το λιανεμπόριο, κανονικότητα το… Πάσχα

Facebook
Twitter
Η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, οδηγεί την Κυβέρνηση να αναδιαμορφώσει τα πλάνα της για το Λιανεμπόριο, αλλά και για μια σειρά από δραστηριότητες που αναμένεται να πάνε πίσω χρονικά από την αρχική εκτίμηση για το άνοιγμα τους.

Μπορεί τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα πάρκα και οι αρχαιολογικοί χώροι να άνοιξαν από χθες, Δευτέρα (22/3), όμως το επόμενο βήμα για τη σταδιακή άρση του lockdown φαίνεται να αργεί, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία, να έχουν μειωθεί οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα να είναι τριψήφια.

Αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι οι περισσότερες δραστηριότητες να ανοίξουν προς το Πάσχα, έτσι ώστε να έχει πρώτα εμβολιαστεί αρκετός αριθμός πολιτών.

Η μεγάλη διάθεση στον εμβολιασμό αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο, όταν και η χώρα μας αναμένεται να λάβει 1.971.000 δόσεις, κάτι που θα αποκλιμακώσει τα περιοριστικά μέτρα.

Απομακρύνεται η… 29η Μαρτίου για τα καταστήματα

Όπως όλα δείχνουν, αν και η κυβέρνηση θα ήθελε το λιανεμπόριο να ανοίξει στις 29 Μαρτίου έστω και με click away, το άνοιγμα των καταστημάτων φαίνεται να απομακρύνεται από την 29η Μαρτίου, με συνέπεια να πάνε ακόμη πιο πίσω το άνοιγμα στα σχολεία και η εστίαση.

Βατόπουλος: «Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του»

Την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη εβδομάδα εξέφρασε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το άνοιγμα είναι δυνατό μόνο αν γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς το άνοιγμά τους αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση και ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top