ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Πάγωσε» η Πάτρα για τον θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας

Facebook
Twitter

Ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής όταν έγινε γνωστό στην Πάτρα ότι μία 22χρονη φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην οδό Θράκης.

Την κοπέλα βρήκαν κρεμασμένη σε κουρτινόξυλο οι ίδιοι οι γονείς της όταν ήρθαν από την Αμαλιάδα που είναι και ο τόπος καταγωγής της 22χρονης επειδή ανησύχησαν όταν από το πρωί της ίδιας ημέρας δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της.

Αδιαμφισβήτητα δεν υπάρχει πιο συγκλονιστική-σοκαριστική στιγμή για έναν γονιό να βρίσκει νεκρό το παιδί του και μάλιστα κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Η είδηση της αυτοκτονίας της 22χρονης είχε γίνει γνωστή πριν ακόμη σπεύσουν στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί. Προφανώς οι γονείς είχαν ενημερώσει οικεία πρόσωπα στην Αμαλιάδα και η είδηση ταξίδεψε αστραπιαία, ανάμεσα στους κατοίκους αλλά και σε πατρινούς.

Πρόκειται άλλωστε για μία οικογένεια, η οποία χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού στην τοπική κοινωνία, μία οικογένεια η οποία δεν  είχε δώσει ποτέ αφορμή για συζήτηση στην περιοχή.

Το ίδιο και η 22χρονη. Με όσους γείτονες μίλησε η «Πολιτεία» το βράδυ της Παρασκευής μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για αυτό το κορίτσι, που φοιτούσε εδώ και τέσσερα χρόνια στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ

Ο θάνατός της από την αρχή δεν άφησε καμία αμφιβολία στους έμπειρους αστυνομικούς και τον ιατροδικαστή. Επρόκειτο για καθαρή περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία μάλιστα συνοδευόταν και από σημείωμα που άφησε το περιεχόμενο του οποίου αναφερόταν στους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να θέσει τέλος στη ζωή της.

Τα όσα αναφέρονταν στο σημείωμα αφορούν προσωπικές πεποιθήσεις και επιλογές της και φυσικά σε αυτό το ρεπορτάζ δεν θα κριθούν όλα όσα πίστευε ή όσα ήθελε μία νέα γυναίκα.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Εκείνο που προέχει είναι η κοινωνική και ανθρώπινη διάσταση ενός σοκαριστικού περιστατικού, με έναν ακόμη νέο άνθρωπο που αποφασίζει να θέσει τέλος στη ζωή του. Μιλώντας κατά καιρούς με ειδικούς, η «Πολιτεία» μεταφέρει ένα σημαντικό και συνάμα ανησυχητικό συμπέρασμα: Πώς η συντριπτική πλειοψηφία που τους επισκέπτεται είναι άτομα νεαρής ηλικίας. Άνθρωποι δηλαδή που ενώ ακόμη δεν έχουν μπει στην αγώνα της επιβίωσης ο οποίος μπορεί να συνεπάγεται ψυχολογικές φορτίσεις, αντιμετωπίζουν προβλήματα που φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Ωστόσο επισημαίνεται με νόημα πως οι σημερινές συνθήκες ζωής και μία σειρά από εξωγενείς παράγοντες, ωθούν τους νέους ανθρώπους σε κοινωνική και ψυχική απομόνωση, η οποία θα πρέπει να γίνεται άμεσα αντιληπτή από το περιβάλλον τους προκειμένου να μην επιβαρύνεται με το χρόνο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top