ΚΟΣΜΟΣ

Παιδεραστία σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία -Τρία αδέλφια βιάστηκαν πριν από 44 χρόνια

gallia monastiri kakopoiisi 160922.jpg

Σύμφωνα με καταγγελία, τρία αδέλφια βιάστηκαν κατ’ εξακολούθηση από το 1978 έως το 1980 σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία.

Έπειτα από έρευνα της εφημερίδας «Libération», ήρθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για υπόθεση παιδεραστίας που χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Συγκεκριμένα, τρία αδέλφια, που σήμερα είναι 50 ετών, κακοποιήθηκαν επανειλημμένα από δύο μοναχούς κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, για τρία καλοκαίρια, από το 1978 έως το 1980, στο ορθόδοξο μοναστήρι Saint-Nicolas à la Dalmerie, στη νότια Γαλλία, 60 χιλιόμετρα από το Μονπελιέ, το οποίο ανήκει στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Τα αγόρια τότε ήταν 8, 10 και 12 ετών και οι μοναχοί, που καταγγέλλουν ως βιαστές τους, έχουν πλέον πεθάνει.

Ένας άλλος μοναχός, ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ομπέρ, που ζούσε τότε στο μοναστήρι, αναφέρει πως «τους πιστεύει» και τα γεγονότα είναι, λέει, «πιθανά». Παρότι ο ίδιος δηλώνει πως εκείνη την εποχή μόλις είχε πάει στο μοναστήρι και ήξερε πως οι μοναχοί ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, πίστευε πως «είχαν σχέσεις με νεαρούς 16 ετών».

Τα τρία αδέλφια ζούσαν ξεχωριστά τον εφιάλτη τους ο καθένας
Οι τρεις αδελφοί δεν γνώριζαν ο ένας για την περίπτωση του άλλου, αφού για χρόνια δεν ανέφεραν την κακοποίησή τους. Ο ένας εξ αυτών διακομίσθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, ενώ οι γονείς τους δεν ήθελαν να μάθουν περισσότερα.

Το 2010 ένα από τα αδέλφια επέστρεψε στο μοναστήρι με σκοπό να σκοτώσει έναν από τους δύο μοναχούς, όμως μεταπείσθηκε από τους άλλους δύο αδελφούς του.

Οι τρεις αδελφοί είναι σίγουροι ότι υπήρξαν κι άλλα θύματα. Οι θύτες δεν μετανόησαν ποτέ.

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γαλλίας, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, δήλωσε ότι «θα διεξαχθεί έρευνα, χωρίς κωλυσιεργία, στο συγκεκριμένο μοναστήρι, για το παρελθόν και το παρόν του», εκφράζοντας «αποτροπιασμό» και «μεγάλη θλίψη». Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει προσωπικά με μεγάλη προσοχή «κάθε περίπτωση που θα αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της έρευνας».

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ