ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδιά από τη μαρτυρική Μπούκα στη Θεσσαλονίκη

ukraine prosfyges
Δεκάδες παιδιά έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα από τη μαρτυρική Μπούκα. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα.

To λεωφορείο έφτασε στις 11.00 το πρωί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μετά από ένα μακρύ ταξίδι, 2 ημερών. Επιβάτες του είναι 60 παιδιά, 6 ως 15 ετών, που έζησαν με τον πιο σκληρό τρόπο τη φρίκη του πολέμου.

Τα παιδιά ήρθαν συγκεκριμένα από την Μπούκα, τη μικρή προαστική πόλη που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των θηριωδιών που έλαβαν χώρα εκεί από τον ρωσικό στρατό.

Κάθε παιδί παρέλαβε μια τσάντα με δώρα, όπως μπάλες και πλαστελίνες. Θα τα προσθέσουν στις αποσκευές που ετοίμασαν για το ευχάριστο αυτό διάλειμμα που ετοιμάζονται να ζήσουν.

Στην επιχείρηση συνέβαλε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά θα μεταφερθούν σε δύο ιδιωτικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 14 Αυγούστου. Συνολικά σήμερα έφτασαν στη χώρα 117 παιδιά από την Μπούκα του Κιέβου.

Η επιχείρηση φιλοξενίας οργανώθηκε χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Κατασκηνώσεων Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας (ΠΕΛΚ) και υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του γραφείου της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδιας για την Ένταξη, Σοφίας Βούλτεψη. Στις εγχώριες μετακινήσεις των παιδιών συνέβαλε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα αποστολές, στις 12 και στις 17 Αυγούστου.

You may also like

Comments are closed.