ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Τα παιδιά με τα σκέιτ… μας ζητούν «συγγνώμη»!

Facebook
Twitter

Συγκινούν με την ωριμότητα και τις ικανότητες τους και το μόνο που ζητούν (;) είναι μια… πίστα σκέιτμπορντ

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Είναι γνωστό ότι δεκάδες πατρινόπουλα που λατρεύουν το άθλημα, επιδίδονται καθημερινά σε ασκήσεις στην πλατεία μπροστά από τον ιερό ναό Παντανάσσης, την οποία έχουν μετατρέψει σε αυτοσχέδια πίστα. Και μπορεί κανείς να θαυμάσει όχι μόνο τις φιγούρες που κάνουν, αλλά κυρίως την δεξιοτεχνία και την ικανότητα τους, και στις κατασκευές.

Και αυτό, διότι τις ειδικές ράμπες που έχουν διάσπαρτα τοποθετήσει επί της πλατείας, τις κατασκεύασαν μόνοι τους με υλικά που αγόρασαν με τα χαρτζιλίκια τους! Παιδιά, όπως, ο Νικόλας και ο Ηλίας, ο Γιάννης και ο Αλέξανδρος, μίλησαν στην «Πολιτεία» ζητώντας μια «συγγνώμη» για το αν ενοχλούν τους γείτονες.

«Ξέρουμε ότι καμιά φορά κάνουμε φασαρία αλλά δεν το θέλουμε. Δεν ασχολούμαστε με άσχημα πράγματα αλλά με ένα άθλημα. Και μακάρι να είχαμε δικό μας χώρο, για να μην ενοχλούμε κανέναν», λένε. Και συγκινούν με την ωριμότητα τους…

2 ΚΕΝΤΡΙΚΗ.. 1

ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΠΙΣΤΑ ΣΚΕΙΤΜΠΟΡΝΤ

Στο «μυαλό» της δημοτικής αρχής της Πάτρας υπάρχει πάντοτε η αναγκαιότητα για μια πίστα σκέιτμπορντ στην πόλη. Δεν έχουν πέσει στο κενό οι διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις που έχουν γίνει στο δημαρχείο με παρόντα τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και τους νεαρούς λάτρεις του σκέιτ, που συχνάζουν στην πλατεία Παντανάσσης. Και που όπως είπαν οι ίδιοι στην «Πολιτεία», θέλουν μια τέτοια πίστα.

Για να μπορούν να ασκούνται στο σπορ, χωρίς να ενοχλούν τους γείτονες και τους περίοικους με τους αναπόφευκτους θορύβους. Αλλά ο Αντιδήμαρχος Έργων Υποδομής, Χρήστος Κορδάς, εξήγησε ότι η κατασκευής μιας τέτοιας πίστας δεν είναι «απλή υπόθεση». «Υπάρχουν σοβαρές παράμετροι που αφορούν στους κανόνες ασφαλείας όσων την χρησιμοποιούν. Είναι κάτι εξειδικευμένο και όχι κάτι απλό, όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν», υπονοώντας φυσικά και το υψηλό κόστος για κάτι τέτοιο.

Παρ’ όλα αυτά διαβεβαιώνει ότι «πίστα σκέιτμπορντ θα φτιαχτεί». «Εντάσσεται στο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, συνεπώς θα γίνει και θα είναι σύγχρονων προδιαγραφών», σημειώνει.

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

18 4 e1671197029967

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top