ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: 58 νεκροί από την επίθεση του ISIS σε τέμενος

temenos isis
Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες Παρασκευή σε σιιτικό τέμενος στη πόλη Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή του. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η τζιχαντιστική οργάνωση στο Πακιστάν.

Ένας ένοπλος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πλησίασε χθες το τέμενος και άνοιξε πυρ προτού τον σταματήσει η αστυνομία, όμως κατάφερε να εισβάλει στο τέμενος και να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε, εξήγησε ο αστυνομικός Χαρούν Ρασίντ.

Αρχικά ο δράστης πυροβόλησε τους αστυνομικούς που φυλούσαν την είσοδο του τεμένους, σκοτώνοντας έναν από αυτούς, πρόσθεσε.

«Ο ένοπλος εισήλθε στο τέμενος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των πιστών προτού τελικά πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε», επεσήμανε ο Ρασίντ.

Η επίθεση αυτή είναι μία από τις πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια εναντίον της σιιτικής μειονότητας στο Πακιστάν, η οποία είναι συχνά στόχος εξτρεμιστικών σουνιτικών οργανώσεων, όπως το ΙΚ και οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν στελέχη του νοσοκομείου Lady Reading.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν καταδίκασε την επίθεση.

Οι επιθέσεις από ισλαμιστικές οργανώσεις ήταν ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο Πακιστάν μέχρι το 2014 όταν ο στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση εναντίον των ανταρτών.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

sitari07 ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν 6 εκατομμύρια τόνοι σιταριού συλλέχθηκαν από περιοχές που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας

Η Ουκρανία έχασε σιτηρά αξίας τουλάχιστον ενός δισ. δολαρίων σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία από δορυφορικές ...