ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πακιστανοί – Πρωτοχρονιά: Χαμός στο Twitter για την πακιστανική «κατάληψη» του Συντάγματος

Facebook
Twitter

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ελάχιστες ώρες μετά από την ανακοίνωση των βαρέων προστίμων και των εντολών περί αυστηρών ελέγχων της ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, εκατοντάδες αλλοδαποί προχώρησαν σε ειρηνική και εορταστική «κατάληψη» της πλατείας Συντάγματος.

Πακιστανοί κατά το πλείστον συνωστίστηκαν, πρακτικά ανεξέλεγκτοι, με την ΕΛΑΣ διακριτικά -ή εκκωφαντικά, αναλόγως της μαρτυρίας- απούσα. Στα σύντομα ερασιτεχνικά βίντεο που κυκλοφόρησαν κατά κόρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αλλοδαποί μοιάζουν να απολαμβάνουν το ίδιο τους το θράσος και την πλήρη αδιαφορία για μάσκες και λοιπά μέτρα προφύλαξης. Μάλιστα, σε κάποιο από αυτά τα βίντεο ακούγεται κάποιος να απευθύνεται αναιδώς προσωπικά στον πρωθυπουργό της χώρας.

Τα επακόλουθα του γεγονότος είναι πλέον γνωστά, σαν μέρος ενός εν εξελίξει σίριαλ. Η αστυνομία εν τέλει παρενέβη επί τόπου και επέβαλε μερικές δεκάδες πρόστιμα στους συγκεντρωμένους διασκεδάζοντες. Ακολούθως, o Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν απέστειλε ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συντεταγμένη πιθανώς από άτομο με νομικές γνώσεις, αναφέροντας πως «ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη. Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο. Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά. Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους. Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε πάντα καλά. Με εκτίμηση Syed Mohammad Jamil, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος-Πακιστάν».

Ο υπουργός ΠτΠ, Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε ότι δεν πρόκειται να δείξει την επιείκεια που ζητά ο κος Jamil και άρα τα πρόστιμα θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά. Και, πλέον, η συνέχεια δόθηκε στα social media, όπου το «πάρτι» συνεχίστηκε με το αναμενόμενο για την περίσταση ρεπερτόριο, αφ’ ενός σε εθνικιστικούς και αφ’ ετέρου σε αντιεμβολιαστικούς τόνους -χωρίς, βεβαίως, να αποκλείονται οι συγχορδίες και τα tutti, με όλα τα όργανα να ακούγονται ταυτόχρονα και πανταχόθεν.

Ως χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της τάσης «η Ελλάδα πολιορκείται από στίφη αλλοδαπών» θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο οποίος την Πρωτοχρονιά έγραψε στο Twitter «Η χθεσινή εικόνα μαρτυρά: 1) Το μέγεθος της εισβολής 2) Ότι οι εισβολείς απολαμβάνουν πιο πολλά δικαιώματα από τους γηγενείς. Ό,τι για σένα απαγορεύεται δια προστίμου ή ροπάλου, για αυτούς επιτρέπεται άνευ οχλήσεως. Το 22 δείχνει ήδη τον δρόμο: Για την Ελλάδα και την Ελευθερία!»

Πιο αναλυτικός από τον διαγραφέντα βουλευτή της ΝΔ, ο ανεπίσημος ηγέτης των μαχόμενων αντιεμβολιαστών, ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος, προέβη σε καταγγελία/προκήρυξη μέσω Facebook, απαιτώντας μεταξύ άλλων την παραίτηση της κυβέρνησης, εξ αφορμής του γεγονότος στο Σύνταγμα. Συσχετίζοντας τα πάντα με τα πάντα, με έναν αλλόκοτο συλλογισμό («αν δεν γεμίσουν τα νοσοκομεία, θέλω να παραιτηθεί η κυβέρνηση») και αρχίζοντας από τη μακάβρια προφητεία για αύξηση διασωληνωμένων η οποία θα οφείλεται αποκλειστικά στους αλλοδαπούς του Συντάγματος, ο κ. Πετράκος σχολίασε ότι «αν σε μια εβδομάδα τα νοσοκομεία δεν είναι γεματα με διασωληνωμένους Πακιστανούς θα ήθελα την παραίτηση της επιτροπής και της κυβέρνησης για εμπαιγμό και εξαπάτηση.

Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι δεκάδες χιλιάδες μουσικοί μείναμε άνεργοι πριν την Πρωτοχρονιά για να “προστατευθεί” η κοινωνία.

Να θυμίσω ότι απαγορεύτηκε στους Έλληνες να είναι όρθιοι στα μαγαζιά…

Να θυμίσω ότι απαγορεύτηκε η μουσική.

Να θυμίσω ότι απαγορεύτηκε 3η χρόνια το Πατρινό καρναβάλι.

Να θυμίσω ότι 3 μέρες έπαιζαν τα κανάλια την είδηση πως εμφανίστηκα στην κηδεία του αειμνήστου Γ. Τραγκα “χωρίς μάσκα” σε εξωτερικό χώρο με 100 άτομα γυρω…

Να θυμίσω ότι η Ελληνική αστυνομία έκανε “εκστρατεία” μέσα στις γιορτές (σύμφωνα με τα κανάλια) για να πιάσει τους Έλληνες που δεν τηρούν τα μέτρα.

Να θυμίσω ότι στα σπίτια επιτρέπονται 9 άτομα

Εγώ λοιπόν ήμουν εκεί, στο Σύνταγμα, την Πρωτοχρονιά. Και είδα με τα μάτια μου πανω από 300.000 άντρες (αυστηρά) όλων των φυλών

(πλην της Ελληνικής) να κάνουν όλα όσα μας απαγορεύονται. Και την Αστυνομία δίπλα να παρακολουθεί τη φιέστα.

Δεν ήταν μόνο το Σύνταγμα. Ήταν το Θησείο, το Μοναστηράκι, η Ακρόπολη, η Ομόνοια και όλοι οι κεντρικοί και παραπλευροι δρόμοι!

Θυμίστε μου εγώ γιατί είμαι άνεργος;

Θυμίστε μου γιατί είναι οι υγειονομικοι σε αναστολή;

Θυμίστε μου πάλι περί ιϊκού φορτίου…

Θυμίστε μου για τις μετρήσεις στα λύματα…

ΥΓ : Αν μπείτε στον τοίχο μου, κάτω από αυτή τη δημοσιευση έχω κάνει ακριβώς την ίδια αλλά μαζί με το βίντεο από το Σύνταγμα.

Κοιτάξτε πως το αισχρό fb βάζει αλγόριθμο στο βίντεο ώστε να το βλέπουν ελάχιστοι…

Συγκρίνετε τα like στις δύο ίδιες δημοσιεύσεις…»

Μεταξύ Μπογδάνου και Πετράκου, το Twitter γέμισε με σχόλια όλων των αποχρώσεων, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος, ακόμη και από τη μικρή σταχυολόγηση που ακολουθεί -και μόνο μεταξύ των σχετικώς κοσμίων αναρτήσεων:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top