ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

(ΦΩΤΟ & VIDEO) Τεράστια επιτυχία στον φιλανθρωπικό αγώνα παλαιμάχων Πάτρας – Πειραιά | Και ημερίδα με ομιλητές τους ιατρούς Π. Νικολάου και Π. Νταβλούρο

Facebook
Twitter

ρεπορτάζ: του Αχιλλέα Ροδίτη

Ήταν μια ιστορική μέρα. Μια μέρα ιδιαίτερης σημασίας για τον αθλητισμό, την φιλανθρωπία, αλλά και την υγεία. Οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Πάτρας και του Πειραιά συναντήθηκαν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας για να στείλουν μήνυμα ψυχής και θέλησης εντός γηπέδου, αλλά παράλληλα και σεβασμού στην ιατρική επιστήμη, καθώς και έγνοιας για τον συνάνθρωπο.

DSC 4113

Όλα αυτά στο πλαίσιο του Φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα που ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πατρών διοργάνωσε, με τον αντίστοιχο σύλλογο του Πειραιά να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και να δίνει βροντερό «παρών» εντός παιχνιδιού, με ηχηρά ονόματα που έγραψαν ιστορία στα ελληνικά γήπεδα.
Μια διοργάνωση που στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς επίσης και τις εφημερίδες «Match Αχαΐας» και «Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ», το politeianews.gr και το matchnews.gr.

DSC 4134

Αλλά δεν ήταν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Ήταν και οι δεκάδες τσάντες με τρόφιμα κι άλλα είδη ανάγκης που θα μοιραστούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες της Πάτρας.

Και επίσης, ήταν και η ιατρική ημερίδα που ακολούθησε με θέμα: «Άσκηση στη Μέση Ηλικία. Κίνδυνοι και Πρόληψη», με δύο κορυφαίους επιστήμονες. Τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, πρώην παίκτη και πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, αλλά και πρώην Ιατρό των Εθνικών μας ομάδων, σημερινό Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Παντελή (Λάκη) Νικολάου. Καθώς και τον Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝ του Ρίου, Περικλή Νταβλούρο.

Η πραγματοποίηση της επιστημονικής ενημέρωσης των παλαιμάχων κρίθηκε απαραίτητη και αναγκαία εξ αφορμής δύο αιφνίδιων θανάτων, προ καιρού, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών οι οποίοι «έφυγαν» κάνοντας αυτό που αγαπούσαν, παίζοντας μπάλα, όπως τόνισε στο καλωσόρισμα του ο Πρόεδρος των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της Πάτρας, Τάκης Λαμπρόπουλος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ξεκίνησε στις 2:30 χθες το μεσημέρι με τις εξής εντεκάδες:

DSC 4090

Με την Ένωση Παλαιμάχων Πειραιά παρατάχθηκαν οι:
Νίκος Κασάρχος, Σταύρος Μπάκας, Αντώνης Κανέρης, Άγγελος Κοτσαπαναγιώτης, Τάκης Τριανταφύλλου, Γιάννης Μαγγίνας, ΧρήστοςΑρδίζογλου, Θέμης Μαυροειδής, Νίκος Πετρόπουλος, Αργύρης Μαγιάτης, Δημήτρης Μπαρέλης, Κώστας Μπάκας, Πέτρος Βιδάλης, Κώστας Βαλσαμής, Βασίλης Ιωαννίδης, Μιχάλης Σαμπάνης, Γιώργος Ξανθόπουλος, Ματθαίος Σορώτος, Γιώργος Κάντζαρης και Κανέλλος Τσίρμπας (πρόεδρος της Ένωσης).

 

DSC 4102

Ενώ με τους Παλαίμαχους της Πάτρας παρατάχθηκαν οι:
Γιώργος Βέρρας, Νίκος Γκουλής, Σπύρος Αθανασόπουλος, Γρηγόρης Πλιάτσικας, Βασίλης Συριόπουλος, Χρήστος Καραπίτσος, Δημοσθένης Γεωργαντόπουλος, Γιάννης Δελαπόρτας, Αντώνης Αγγελόπουλος, Νεκτάριος Σκόνδρας, Γιάννης Φορτώσης, Γρηγόρης Κατσαίτης, Νίκος Αποσκίτης, Κώστας Γιαννέτας, ΔημήτρηςΧαρίτος, Παναγιώτης Κάντζαρης, Γιώργος Σακελαρόπουλος, Νίκος Χαρδαλιάς, Κώστας Μήλας, Φώτης Δούβρης και Γιώργος Αποστολόπουλος.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Το παιχνίδι σφύριξε ο διαιτητής Γιώργος Κονδυλόπουλος, μαζί με τους Γιώργο Ζαχαρόπουλο και Ανδρέα Λελάκη.

DSC 4145

DSC 4163

 

ΣΚΟΡ 4- 3 

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας έληξε με νίκη των Πατρινών επί των Πειραιωτών, με σκορ 4 – 3.

Γκολ πέτυχαν:

  • για την ομάδα της Πάτρας οι: Σπύρος Αθανασόπουλος (2 γκολ), Χρήστος Καραπίτσος και Δημήτρης Χάριτος από ένα γκολ.
  • ενώ για την Ένωση Πειραιά, σκόρερ ήταν οι: Γιάννης Μαγγίνας, Θέμης Μαυροειδής και Νίκος Πετρόπουλος.

DSC 4116

DSC 4149

DSC 4154

 

Η ΗΜΕΡΙΔΑ
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού σταδίου, την οποία παραχώρησε με απόφαση του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού της Πάτρας, Τάκης Πετρόπουλος.

Οι δύο Ιατροί ομιλητές αποδείχθηκαν καθηλωτικοί με την πλήρη ενημέρωση που παρείχαν στους παλαίμαχους και τους λοιπούς παρευρισκόμενους, αναφορικά με τα σημάδια κινδύνου, το τι πρέπει να προσέχουμε πριν την άσκηση, αλλά και πώς να προλάβουμε οποιοδήποτε σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

DSC 5019

Ο πρώτος εκ των ομιλητών, ο Καρδιολόγος Περικλής Νταβλούρος ανέπτυξε την ομιλία του με τίτλο: «Άσκηση στη Μέση Ηλικία: Πιθανοί κίνδυνοι και πρόληψη από τη σκοπιά του Καρδιολόγου». Αποδεικνύοντας στην πράξη, με την διαπεραστικότητα και τη μεταδοτικότητα του λόγου του ότι όχι τυχαία έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον κορυφαίους Καθηγητές της Καρδιολογίας.

Προειδοποιώντας τους παρισταμένους για τα «ίχνη» κινδύνου και τις κατηγορίες, για την προληπτική παρακολούθηση πριν κάθε αγώνα των παλαίμαχων αλλά και των νεότερων σε ηλικία κ.λπ.. Ενώ παράλληλα επέδειξε την σωτήρια αποτελεσματικότητα των σύγχρονων μηχανημάτων διάσωσης (απινιδωτές) παροτρύνοντας άπαντες τους αθλητικούς συλλόγους να έχουν από έναν σε κάθε αγώνα.

DSC 5138

Με εμφανή τη συγκίνηση του, μιας και απευθυνόταν σε συμπαίκτες του, μίλησε ο έτερος Ιατρός ομιλητής, ο Ορθοπεδικός Παντελής (Λάκης) Νικολάου ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Συνήθεις Αθλητικές Κακώσεις» επικεντρώνοντας στους μικρούς και μεγαλύτερους τραυματισμούς που μπορεί να υποστεί κάθε αθλητής, ιδίως σε πιο μεγάλη ηλικία.

Εξηγώντας τους τρόπους της προληπτικής τακτικής η οποία εγγυάται την απόλυτη υγεία, αλλά και αναφερόμενος στις μεθόδους αντιμετώπισης και θεραπείας σε περιπτώσεις βλαβών.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Στην ημερίδα έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της Αχαϊκής κοινωνίας. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, αλλά και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δεν παρευρέθηκε λόγω συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ωστόσο απέστειλε βιντεοσκοπημένο θερμό μήνυμα το οποίο προβλήθηκε στην αίθουσα.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ:

Στο τέλος του αγώνα απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες εκατέρωθεν μεταξύ των παικτών των δύο συλλόγων παλαίμαχων κι όχι μόνο.

Ο προπονητής των παλαιμάχων Ελλάδος Αντώνης Καρπούζας βραβεύει τον γιατρό Βασίλη Συριόπουλο:

DSC 4855

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης παλαιμάχων Πειραιά Σταύρος Μπάκας απονείμει πλακέτα για τον σύλλογό παλαιμάχων Πάτρας στον Αντιπρόεδρο Νίκο Ιωαννίδη:

DSC 4849

Ο πρόεδρος της ένωσης Πειραιά Κανέλλος Τσίρμπας απονείμει πλακέτα στον πρόεδρο του συλλόγου της Πάτρας Τάκη Λαμπρόπουλο:

DSC 4836

Ο πρόεδρος του συλλόγου της Πάτρας Τάκης Λαμπρόπουλος απονείμει αναμνηστική πλακέτα στον Γιατρό και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή τής ΑΕΚ Παντελή (Λάκη) Νικολάου:

Screenshot 20211223 175008 Gmail

Ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης απονείμει πλακέτα στον γιατρό Περικλή Νταβλούρο:

DSC 4873

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού της Πάτρας Τάκης Πετρόπουλος απονείμει πλακέτα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Χρήστο Αρδίζογλου:

DSC 4907

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης απονείμει αναμνηστική πλακέτα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Αθηνών και πρόεδρο της ένωσης Πειραιά Κανέλλο Τσίρμπα:

DSC 4918

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής και του ΠΑΟΚ ο Γιάννης Ψαρράς απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Νίκο Γκουλή:

DSC 4952

Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΣΑ Γιώργος Σταυρόπουλος απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον παλαίμαχοι Γιάννη Μαγγίνα:

DSC 4961

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναχαϊκής Βασίλης Στραβοπόδης απομένει πλακέτα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αντώνη Καρπούζα:

DSC 4976

Ο τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΑ Γιώργος Βιδάλης απονέμει πλακέτα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάμπρο Γεωργιάδη:

DSC 4967

Ο προπονητής της ομάδας των παλαιμάχων Πάτρας Χρήστος Γερολυμάτος απονέμει αναμνηστική πλακέτα για τον παλαίμαχο τερματοφύλακα τού Πανιωνίου Αντώνη Μανίκα:

DSC 4982

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου παλαιμάχων Πάτρας Κώστας Γιαννέτας απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον αντιπρόεδρο της ένωσης Πειραιά:

DSC 4985

DSC 5102 1

DSC 5199

DSC 5097

DSC 5180

DSC 4946

DSC 5148

DSC 4930

DSC 5089

DSC 5135

DSC 5057

Δείτε το βίντεο όλης της ημερίδας, εδώ:

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top